x

Marybell Katastrophy giver koncerter

Marybell Katastrophy giver koncerter

"Exploding in explosions" er overskriften på Marybell Katastrophys to kommende koncerter i Århus og København. Den første finder sted i det jyske fredag den 22. oktober på Øst For Paradis og den anden lørdag den 23. oktober på Musikcaféen i Huset i Magstræde. Bandet har i et samarbejde med Jens Mønsted skabt et særligt sammenspil mellem lyd og billeder, som de i en pressemeddelelse beskriver således:

"Kan man høre billeder? Kan man se lyde? I Marybell Katastrophys samarbejde med Jens Mønsted kan man. Sammen har de udviklet et synæstetisk koncept, som konkret udfoldes ved hjælp af det, som bedst kan beskrives som en videosynthesizer: herpå spiller Mønsted med levende billeder fulde af lyd. Af den lyd, verden laver, af tingenes lyde. Som for eksempel en maskines robotarme, der drejer rytmisk - i takt med Marybell Katastrophys nye nummer "Heavy Industry". På den måde udviskes grænsen mellem det, som øjet ser, og det, som øret hører - man hører med øjnene og ser med ørerne. Marybell & Mønsted har skabt en lydhørhed over for det øjensynlige. Det hele holdes sammen og illustreres af illustratoren/designeren Karen Segall."

Marybell Katastrophy udsendte i maj singlen "Difference", og lancerede ved samme lejlighed en lidt anderledes abonnementsordning på marybell.dk. Den bærer overskriften "Different Difference", og den betyder helt reelt, at man køber singlen "Difference, hvorefter man automatisk vil modtage andre kunstneres fortolkninger af selv samme nummer til download. I skrivende stund har blandt andet Alcoholic Faith Mission, Bronson Brothers, Jens Mønsted med flere bidraget til "Different Difference – og singler er på vej. Man kan selv bestemme prisen på singlen i tråd med bandets tidligere udgivelser - de to ep'er "This Is The One" og "You Are The Two", samt debutalbummet "The More".

GAFFAs anmelder Thomas Borre skrev i 2008 følgende om debutalbummet:

"The More" er kulminationen på to yderst veldrejede 10 tommer-vinyler, som århusianske Marybell Katastrophy har udsendt i perioden december 2007 ("This Is The One") og marts 2008 ("You Are The Two"). Denne signatur tildelte disse lak-godbidder (og betal-hvad-du-vil-downloadudgivelser) fem stjerner hver. Og selvom der måske er unødvendigt mange sange på "The More", så holder den kompromisløse trio også i langspillerformatet."

Marybell modtog i 2009 en Steppeulv som "Årets Orkester", og blev samme år nomineret til en P3 Guld-pris som "P3-Eksperimentet". Bandets debutalbum er udsendt i store dele af Europa og Asien, ligesom de blandt andet har supportet for Bat For Lashes i Tyskland. 

Bandet skriver endvidere i deres pressemeddelelse, at de er i fuld gang med at komponere ny musik til deres nye album, der skal udkomme i starten af det nye år. Det spritnye nummer "Heavy Industry" kan allerede nu høres på marybell.dk.

Koncerterne finder sted den 22. oktober på Øst For Paradis i Århus, hvor billetter kan købes via www.paradisbio.dk, og lørdag den 23. oktober på Musikcaféen, Huset i Magstræde i Købehavn - her kan billetter købes via www.husetmagstraede.dk.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA