x

Low udgiver nyt album

Low udgiver nyt album

Trioen Low udsender deres nye album "C'mon" på Sub Pop, og den ti-numre lange lp er bandets første siden "Drums and Guns" fra 2007. Dengang fik sadcore-bandet fire stjerner af GAFFAs Ole Rosentand Svidt, der beskrev det nedtonede lydlandskab således:

"Som vanligt er en central del af lydbilledet Alan Sparhawks og Mimi Parkers tilbageholdte, smukke og dybt længselsfulde vokaler, som fletter sig ind og ud af hinanden pladen igennem. Teksterne? Ja, åbningsnummeret Pretty People indleder med linjerne: "All the soldiers / All the little babies / They're all gonna die", og så er tonen ligesom sat."

Det kommende album er indspillet i det samme studie, som Low indspillede det legendariske slowcore-album "Trust" i: En nedlagt katolsk kirke i Duluth, Minnesota, så der er grund til at håbe på et album i tråd med dette. Slowcore er kendetegnet ved et drævende og minimalistisk lydbillede, hvor indierocken skrues helt ned i tempo, og der, hvor Low skiller sig ud, er især igennem vokalharmonierne mellem ægteparret Alan Sparhawk og Mimi Parker.

Guitarist og sanger Alan Sparhawk udtaler i en pressemeddelelse om følelsen af den nye plade:

"På de sidste par album baksede vi med noget uden for os selv. Det her album føles mere, som om 'Okay, glem det. Jeg kigger ind i dine øjne nu, og vi er nødt til at finde ud af, hvordan vi kommer igennem det næste øjeblik sammen som mennesker."

Efter udgivelsen af "Drums and Guns" i 2007 har Alan Sparhawk samarbejdet med Mark Kozelek og udgav i 2008 et soloalbum uder navnet Retribution Gospel Choir. Soloalbummet blev dengang mixet af Sparhawks ven Matt Beckley, og Beckley har også både mixet og været co-producer på "C'mon"

Low har planer om at lave en amerikansk turné, men de eneste koncerter, der er offentliggjort indtil videre er branchefestivalen South By South West i marts og en åbningskoncert d. 6. april for den texanske instrumentalgruppe Explosions in the Sky ved New Yorks City Music Hall.

Tracklisten på "C'mon" er som følger:

01 Try to Sleep
02 You See Everything
03 Witches
04 Done
05 Especially Me
06 $20
07 Majesty/Magic
08 Nightingale
09 Nothing but Heart
10 Something's Turning Over

Lows niende studiealbum "C'mon" udkommer 12. april på Sub Pop.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA