x

Tune-Yards til Vega og Train

Tune-Yards til Vega og Train

Det er i forbindelse med den tredje udgave af koncertkonceptet "Tomorrow sounds like…", som hylder ny musik, og som er udviklet i et samarbejde mellem bookingbureauet Smash!Bang!Pow! og Vega, og Trains koncept MiskMask, at Tune-Yards spiller koncert på Lille Vega og Train til september, med Thulebasen som opvarmning.

Tune-Yards (billedet) aka Merril Garbus etablerede sit unikke musikalske univers på debuten "Bird-Brains", fra august 2009. Hun indspillede selv albummet ved hjælp af en digital diktafon samt shareware-software til mixing.

Nu har Merril Garbus netop udgivet sit andet album, "Who Kill", der udkom på det engelske pladeselskab 4AD (Bon Iver, The National, Iron and Wine, Gang Gang Dance, Efterklang m.fl.). Albummet er tilføjet en mere funky, hårdere og velproduceret lyd, og resultatet er et genreoverskridende mix af progressiv folk, pop og r&b.

Det danske støjrockband, Thulebasen, udgav deres debutalbum, "Gate 5", i februar i år. Albummet blev rost af GAFFAs anmelder, Erik Barkman, der kvitterede med 4 stjerner og skrev:

"Med støjrock på stereoanlægget strejfer de tre danske rock-astronauter rundt i en spraglet mælkevej af psykedeliske ekkoer, insisterende rytmer og udhviskede konturer. Musikken på Gate 5 er for en stor dels vedkommende jammet frem live og i øvelokalet, og det høres. Den ene tone tager den næste, og pludselig er der gået syv minutter. […] Men Thulebasen kan også skære igennem tågerne af rumklang og reallyde og levere noget, der ligner en regulær rocksang".

Tune-Yards og Thulebasen spiller på Train den onsdag 7. september og på Lille Vega torsdag den 8. september.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA