x

Michael Jackson-sagen begynder officielt i dag

Michael Jackson-sagen begynder officielt i dag

Efter flere forsinkelser, senest grundet en influenza hos hovedpersonen, kan den egentlige retssag mod Michael Jackson i dag indledes ved retten i Santa Barbara, Californien, næsten halvandet år efter at Jackson blev anholdt og sigtet for seksuelle overgreb på en 13-årig dreng efter forinden at have påvirket ham med alkohol.

De tolv nævninge er nu fundet. Billboard.com påpeger, at der er en overvægt af hvide i juryen, og antyder dermed, at det måske kan påvirke deres vurdering af den trods alt - efter en række plastiske operationer - stadig mere eller mindre sorte Jackson. Omvendt er flere af dem erklærede Jackson-fans, oplyser samme kilde.

Sagen vil nu gå i gang med de to såkaldte åbningserklæringer, fra hhv. anklager og forsvarer. Anklageren, Tom Sneddon, vil argumentere for, at Jackson kynisk lokkede en ung fan i baghold på sin Neverland-ranch for derpå over begå overgreb på ham.

Omvendt vil forsvareren, Thomas Mesereau Jr., plædere for, at det angivelige offers familie udelukkende er ude på at presse stjernen for penge, efter at en lignende sag i 1993 endte med et forlig, hvor Jackson betalte det påståede offer et tocifret millionbeløb i erstatning, uden at vedkende sig nogen skyld. Som vidner vil Mesereau bl.a. føre navne som Elizabeth Taylor og Stevie Wonder, der vil bedyre Jacksons uskyld. I alt indeholder vidnelisten over 350 personer, skriver chartattack.com. Dommer er Rodney Melville.

Over 1000 pressefolk fra hele verden er blevet akkrediteret til at følge sagen.

Michael Jacksons hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA