x

Peter Hook og Martin Hall fortæller om Joy Division

Peter Hook og Martin Hall fortæller om Joy Division

I næste uge gæster den gamle Joy Division- og New Order-bassist Peter Hook Danmark for at fremføre Joy Divisions legendariske debutalbum "Unknown Pleasures" i sin helhed i Amager Bio onsdag den 30. november og på Train i Aarhus torsdag den 1. december.

I forbindelse med koncerterne giver musikeren og forfatteren med mere Martin Hall et gratis foredrag på Københavns Hovedbibliotek om "Unknown Pleasures" onsdag den 30. november klokken 18.30-19.30, altså umiddelbart før koncerten i Amager Bio.

Dette arrangement har været planlagt gennem længere tid, men nu har Peter Hook meddelt, at han også agter at møde op og deltage i arrangementet. Med andre ord bliver der i stedet for et foredrag af Martin Hall tale om en samtale mellem Hall og Hook om det skelsættende album, som man altså samme aften kan høre fremført live af gruppens gamle bassist og hans nye band.

Peter Hook: Fuck de to andre

GAFFA interviewede for nylig Peter Hook om hans tanker med at fremføre det klassiske album i sin helhed, et interview, der også berørte hans noget anstrengte forhold til de to andre tidligere Joy Division- og New Order-medlemmer Bernard Sumner og Stephen Morris, der for nylig har gendannet New Order uden Hook. Interviewet, der har overskriften "Fuck de to andre", kan du læse her, men du får lige en smagsprøve:

Stone Roses er nu gendannede. De er et af de andre store bands fra Manchester, og du producerede deres første single, hvordan har du det med den gendannelse?

– Det har jeg det fint med. De startede jo ud i The Hacienda og ja, jeg var med på "Elephant Stone", og at se hvor meget deres gendannelse fylder, er ret vildt; det havde jeg alligevel ikke regnet med. Og når man tænker på, hvor meget fjendtlighed der var mellem dem, så giver det næste en håb for fremtiden. Ikke mindst fordi det jo er hele den originale besætning, og jeg ved, hvor meget de var igennem personligt og med hinanden.

– Og det er faktisk en skam, at New Order… eller Bad Order eller New Lieutenant, eller hvad fanden de hedder, ikke kunne gøre det samme. Det største nag i New Lieutenant er jo, at jeg spiller sangene fra Joy Division. Det er jo ironisk, fordi de som Bad Lieutenant begyndte at spille Joy Division- og New Order-sange, før jeg gjorde. Flere måneder før jeg begyndte, og det gjorde de uden at spørge eller overhovedet informere mig om det. Og nu hyler de op om, at jeg skulle have spurgt om lov til at spille Joy Division! I fortalte ikke mig fucking all. Jeg bruger jo ikke navnet, det gør de. Men det er ikke noget, jeg kan snakke om; det er jo i hænderne på advokater nu.

Martin Hall har i øvrigt skrevet et længere essay om "Unknown Pleasures" for Klub GAFFA, et essay, du kan læse her.

Køb billetter til Peter Hook & The Light på GAFFA Live og Train.dk

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA