x

Kandy Kolored Tangerine holder releaseparty

Kandy Kolored Tangerine holder releaseparty

Den københavnske støjrockgruppe Kandy Kolored Tangerine alias Tom Moriis (sang, guitar & keys), Jacob Falk (guitar), Christian Sekjaer (bas og kor) og A.H Starr (trommer) er på vej med deres andet album, opfølgeren til 2009's debut "The Perfect Swell". Vi har talt med dem.

I er snart pladeaktuelle. Hvornår?

– Releasefest og koncert er den 22. marts på Loppen i København hvor vi laver en vanvittig fest, og hvor vinylversionen af pladen kan købes. Vinyl er det eneste fysiske materiale indtil videre. Den egentlige release på albummet er den 16. april.

Hvordan vil I beskrive jeres nye skive?

– Shoegazen har fået vinger. Taget er røget af øvelokalet og himlen er blå. Vi kigger ud og op. Der må danses!

Albummet hedder "Skygaze", hvad vil I fortælle med den titel?

– Vi havde en ide om at åbne lidt mere op og få noget mere udadvendthed ind i musikken og ikke længere forskanse os i vores egen lille introverte shoegaze-støjinferno-boble. Vi ville løfte hovedet væk fra skoene, pedalerne, kigge ud og op og så pludselig, ja så lyste navnet SKYGAZE klart op på himlen. Derfra blev skygaze et begreb vi brugte i øveren når sangene savnede noget optimisme, tempo, udadvendthed. Mol-akkorder blev til dur-akkorder, sangene røg op i tempo, vokalen blev lagt op i et højere leje og løftede sig nu ud af musikken, melodierne blev poppet lidt op og fik en større vidde.

 

I har fortalt mig, at Skygaze er et selvopfundet koncept – regner I med at det udvikler sig til en reel genre indenfor alternativ rock, eller er det trods alt for prætentiøst?

– Hæ! Næ, men det ville da være fantastisk hvis andre tog begrebet skygaze til sig, som genre eller inspiration eller whatever… fedt at være et af de bannerførende bands for en tænkemåde der nok er grundlagt for mange år siden, med beatkulturen og tressernes eksperimenteren med kunstformer, men siden har været overset i stor grad i mange år i musikbranchen.

 

2012: Tours, showcase & festivalplaner

Har I planlagt en tour i forbindelse med udgivelsen?

– Foreløbig tager vi en tur rundt i landet i maj måned, med en enkelt afstikker til Hamburg hvor vi skal spille en showcase. Det handler primært om at komme ud og få spillet sangene fra pladen varme. Til efteråret er det planen at spille en egentlig Danmarkstour, ligesom vi regner med at skulle på mini-tours til både Tyskland og Benelux hvor der arbejdes på at sætte noget op. Forhåbentlig når vi også at få et par festivaljobs på plakaten henover sommeren.


Læs et længere interview i GAFFAs artikelsektion.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA