x

15 facts, du ikke vidste om Depeche Mode

15 facts, du ikke vidste om Depeche Mode

Mandag den 25. marts udgiver Depeche Mode deres 13. studiealbum, "Delta Machine", opfølgeren til det fire år gamle "Sounds of the Universe". I den anledning varmer vi op til udgivelsen med 15 interessante oplysninger om gruppen.

1) Bandets originale navn var faktisk "Composition Of Sound", indtil Dave Gahan kom med. Depeche Mode var oprindeligt en titel på et fransk magasin, som Gahan havde set, da han gik på en kunstskole. På det tidspunkt vidste bandet ikke, hvad det betød, men de syntes bare, det lød cool og moderne. Oversat betyder Depeche Mode "hurtig mode". Magasinet stoppede med at udkomme i 2001.

2) Vince Clarke skrev alle sangene, da han var medlem i bandet, på nær to sange på debutalbummet "Speak & Spell", nemlig "Tora! Tora! Tora! og "Big Muff", som Martin Gore skrev.

3) Kun på grund af Clarkes exit begyndte Gore for alvor at skive sange. For en eller anden skulle jo gøre det.

4) Dave Gahan blev valgt som forsanger, da de andre band-medlemmer hørte hans version af David Bowies "Heroes". Han havde også det udseende, som de ønskede udadtil.

5) Depeche Mode medvirker i computerspillet "The Sims 2 Open For Business". Ud over at være figurer i spillet indspillede de også en ny version af sangen "Suffer Well" i simlish, som er det sprog, der bliver talt i spillet.

6) I bogen "Stripped: Depeche Mode" af Jonathan Miller fortæller Dave Gahan om sin mørke fortid, hvor han blandt andet havde et voldsomt stofmisbrug: "Jeg havde en mærkelig fascination på det tidspunkt af vampyrer. Helt seriøst, så var jeg virkelig ved at bevæge mig et sted hen, hvor jeg oprigtig troede på, at jeg kunne blive en vampyr. I hvert fald i mit eget hoved. Selv sengen, jeg sov i på det tidspunkt i Los Angeles, var formet som en kiste – en kæmpe dobbeltseng formet som en kiste!"

7) Bandet har haft 48 sange på den engelske single-hitliste og 12 top 10-album. Ifølge EMI har Depeche Mode solgt over 100 millioner albums og singler på verdensplan, hvilket gør dem til det bedst sælgende elektroniske band nogensinde. Alligevel har de aldrig haft et nummer et-hit i England.

8) Gruppen har vundet syv store priser: 1991: Best British Single for "Enjoy The Silence" ved Brit Awards. 2001: VIVA Comet Award for Best International Artist. 2002: DanceStar Music Award for Best Remix for "I Feel Loved (Danny Tenaglia mix)". 2002: Q Innovation Award. 2006: International Dance Music Award for Best Dance Artist Group. 2007: Best Group at MTV Europe Music Awards. 2007: International Dance Music Award for Best Dance Artist Group

9) Allerede ret tidligt blev medlemmerne klar over, at deres musik ikke egnede sig særlig godt til at blive spillet udelukkende live. De blev derfor én af de første store grupper, der var helt åben omkring, at de spillede til forudindspillet materiale til deres koncerter. Det har været med til at sætte standarden for, hvordan elektroniske navne optræder videre hen. I dag er det sjældent at se en electro-gruppe, som eksempelvis ikke benytter sig af en laptop og samples, når de optræder.

10) Bandet udgav i 1987 en "Greatest Hits", der kun udkom i daværende Øst-Tyskland.

11) Først da Depeche Mode udgav deres femte album, "Black Celebration" i 1986, fik de en skriftlig kontrakt med deres daværende pladeselskab Mute Records. Indtil da var alle aftaler indgået som en gentlemanaftale mundligt og forseglet med et håndtryk med chef Daniel Miller.

12) Selvom Dave Gahan er den officielle forsanger, synger Martin Gore på flere numre. Også live.

13) Den rigtige titel for nummeret "Waiting for the Night" var egentlig "Waiting for the Night to Fall", men på grund af en trykfejl blev de to sidste ord udeladt.

14) Endnu en trykfejl gør sig gældende til sangen "St. Jarna", der altså ikke tilhører en ukendt hellig person. Der skulle i stedet have stået "Stjärna" – altså stjerne på svensk.

15) I begyndelsen på albummet "Black Celebration" kører der et sample. Det er i virkeligheden Mute-chef Daniel Miller, der er i gang med at lave sin bedste kopi af Winston Churchill, imens han siger: "A brief period of rejoicing."


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA