x

Bassist forlader Mew

Bassist forlader Mew

Mew har netop på deres officielle hjemmeside oplyst, at bassist Johan Wohlert har besluttet sig til at forlade bandet, netop som det er på sit karrieremæssige højdepunkt. Nyheden er bekræftet af bandets pladeselskab A:larm, der også udsender en pressemeddelelse onsdag, og der er altså ikke tale om en forsinket aprilsnar.

Årsagen er, at Johan snart bliver far – moderen til barnet er i øvrigt den tidligere Swan Lee-sangerinde Pernille Rosendahl – og Johan mener ikke, at rollen som medlem af et band med store internationale ambitioner og udenlandske forpligtelser kan forenes med rollen som far.

Mew vil fortsætte som trio, men vil have en fast tilknyttet live-bassist, ligesom gruppen de senere år har benyttet sig af keyboardspilleren Nick Watts som fast livemedlem. Bassisten er ifølge bandet allerede fundet, men endnu ikke offentliggjort, og alle annoncerede koncerter vil blive gennemført.

Bandet triste, men samtidig glade
De resterende medlemmer af Mew, Jonas Bjerre, Bo Madsen og Silas Graae, udtaler på deres hjemmeside:

“Vi er kede af, at Johan ikke længere er medlem af Mew. Vi har haft mange fantastiske oplevelser sammen, vi voksede nærmest op sammen, og han vil blive savnet. Ja, dette er trist, men vi må huske, hvorfor Johan forlader os: Han skal være far. Et nyt og vigtigt kapitel begynder i hans liv, og vi ønsker ham alt det bedste. Bon voyage Giovanni!”

Johan Wohlert udtaler:
“At forlade dette band er en af de mest skræmmende ting, jeg har gjort i hele mit liv. Men det er et nødvendigt skridt, fordi mit liv er gået ind i en ny og vigtig fase. (…) Mew vil naturligvis ikke være det samme band uden mig, men jeg ved, at det kan blive noget nyt og spændende”, fortsætter Johan og slutter med at takke alle, som har støttet Mew gennem årene og gjort hans mange år i bandet til en fantastisk tid.

At Johan forlader Mew, må siges at være noget af en overraskelse, da hans enorme entusiasme for bandet har lyst ud af stort set alle interviews og medieoptrædener, han har medvirket i. Johan har været kendt som et af de mest udadvendte medlemmer af Mew, hvilket blandt andet kunne bevidnes, da Mew modtog hele fire Danish Music Awards-statuetter ved prisshowet i KB Hallen for præcis en måned siden, og Johan blandt andet reagerede ved at kysse en af statuetterne og placere den på sit hoved i bedste Wimbledon-stil.

Man må dog formode, at Johan Wohlert vil fortsætte med at lave musik, som Pernille Rosendahl også har sagt, hun vil gøre. Et samarbejde mellem de to vil være oplagt, og det har rygtesmedjen også allerede berettet om.

Mews hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA