x

Bon Jovi på det jævne i Parken

Bon Jovi på det jævne i Parken

Torsdag aften gav Bon Jovi koncert i Parken, og at dømme efter anmelderne var det en lidt blandet fornøjelse til to, tre og fire stjerner.

Mest kritik er Ekstra Bladets Thomas Treo, som uddeler to stjerner og atter er kritisk over for Parkens meget omdiskuterede lyd. Treo skriver blandt andet:

"Guitarvikaren Phil X så ud til at klimpe noget meget svært, men lyden var så kummerlig, at Jon Bon Jovi kunne have sat Dennis Rommedahl ud på fløjen, uden det havde ændret resultatet nævneværdigt."

Treo fortsætter: "Sceneudsmykningen bestod af halvdelen af karosseriet fra en antik amerikanerslæde i gigantstørrelse, og anakronismen Bon Jovi er stadig garant for den slags overfladiske underholdning, der kaldes entertainment, men underholdende var det sjældent i løbet af hele to timer og 28 minutter."

BT's Steffen Jungersen er en smule mere positiv. Han giver tre stjerner til koncerten og noterer sig også den dårlige lyd: "Og da Bon Jovi torsdag aften lagde fra land og inden for det første kvarter diverterede med tre af de oven for nævnte – 'You Give Love A Bad Name', 'Born To Be My Baby' og 'Runaway' – var det såmænd næsten lige før, jeg kunne abstrahere fra den bedrøvelige betonkatedrals (copyright: mig selv) diabolsk dundrende djævleakustik."

Omvendt skriver Jungersen også: "(...) Bon Jovi er blandt de bedste, når de 'bare' spiller op til fest og fede tider, som de gjorde næsten konstant på deres første fem album. Til gengæld er og var de ikke meget værd, når begynder at postulere second hand Springsteen americana og flæbende ballader, som de alt for ofte har gjort i de senere år – formentlig i et misforstået håb om at blive tage alvorligt som 'kunstnere' snarere end 'bare' rockmusikere."

Jyllands-Postens Anders Houmøller Thomsen uddeler ligeledes tre stjerner og skriver blandt andet: "Bon Jovis pop-heavy strittede elektrisk midt mellem middelmådige afstikkere og fæl lyd. (...) "Bon Jovi har valgt at bruge nogle af de mange dollars, bandet tjener, på et hæderligt sceneshow, og det løftede en ujævn koncert i Parken."

GAFFAs Carsten Skov er mest positiv og uddeler fire stjerner. Han bemærker også Parkens uheldige lyd: "På denne tidlige sommeraften viste vejret sig fra sin absolut smukkeste side. Solen skinnede, men desværre var Parken blevet for en sikkerheds skyld blevet overdækket. Om det er med til at sørge for, at lyden farer rundt i betonklodsen som vildfarne kugler i et pinball-spil, skal jeg ikke kunne sige."

Carsten Skov konkluderer: "Bon Jovi kom, så og leverede den forventede vare i et alt andet lige tilbageskuende musikalsk setup. En maskine så velfungerende, at den ikke lod sig rokke af guitaristen Phil X, der vikarierer for Richie Sambora, mens denne er til afvænning. Svulstige arrangementer, der kun i ganske få afmålte chancer søgte mod rabatten og sidevejene på aftenens fortabte highway. Publikum lod sig i rigt mål rive med. Personligt havde jeg nu en eftersmag af en showmæssigt lidt glat affære, der heldigvis i glimt nåede hele vejen ind til hjertet. Det er i sig selv den fjerde stjerne værd."


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA