x

The National-guitarist udgiver soloalbum

The National-guitarist udgiver soloalbum

Sidst på året får Bryce Dessner pladedebut med sit album "Aheym". Det bliver dog noget anderledes end det, vi normalt er vant til fra Dessner, som er guitarist i The National. På "Aheym", der på jiddisch betyder "hjemad", har Dessner arbejdet sammen med Kronos Quartet (som ses med Dessner på billedet, med Dessner midtfor) samt Brooklyn Youth Chorus. Det bliver altså et album i den klassiske genre, og der er med andre ord lagt op til en noget anderledes udgivelse fra The National-guitaristen.

Albummet udgives den 4. november i år.

Bryce Dessner er en garvet musiker, der siden 1999 har spillet i The National, med hvem han har udgivet seks studiealbum. Derudover leder han også bandet Clogs sammen med Padma Newsome, der også har beskæftiget sig med klassisk musik. Clogs har siden 2001 udgivet fem studiealbum. Desuden har Dessner skrevet klassiske kompositioner med sin tvillingebror Aaron, der også er medlem af The National, som multiinstrumentalist.

Dessner var tidligere på sommeren i Danmark sammen med The National, hvor bandet gav koncert på Roskilde Festival. Her blæste bandet GAFFAs anmelder Jan Opstrup Poulsen helt væk og fik som tak seks stjerner retur med ordene: "The National viste bare klasse og et abnormt overskud. De fastholdt den opbyggelige tilgang til sangene, så de forblev tro mod deres musikalske ophav, og ellers bare voksede og voksede, som solen langsomt forsvandt, og The National tog magten. Det var smukt. Det var storslået. Det var frygtindgydende."

The National besøger allerede Danmark igen den 2. november, hvor de spiller i Forum i København. Du kan købe billetter på GAFFA Live.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA