x

Michael Jackson-fans vinder retssag – og får en euro

Michael Jackson-fans vinder retssag – og får en euro

Alle musikelskere kender følelsen. Musikken taler direkte til én, og man føler sig helt og absolut forbundet med dens ophavsmand. Sker der kunstneren noget, jamen, så er det som om, at man selv bliver ramt af ulykken. Det har fem franske Michael Jackson-fans nu fået medhold i i retten. De har dommerens ord for, at de ved Michael Jacksons død har pådraget sig "følelsesmæssig skade" og har således fået tildelt 1 symbolsk euro i erstatning hver. Det skriver Rolling Stone Magazine.

De fem fans er medlemmer af en Michael Jackson-fanklub i Frankrig, der har sagsøgt dr. Conrad Murray, lægen dømt for at give Jackson den fatale overdosis, og de fem fans har altså kunnet påvise ved hjælp af vidneudsagn og lægeerklæringer, at popkongens død har indvirket på deres psykiske helbred. 

 "Så vidt jeg ved, er dette første gang i verden, at ideen om følelsesmæssig skade i forbindelse med en popstjerne er blevet anerkendt," udtaler den franske advokat Emmanuel Ludot, som repræsenterede de sagsøgende, til nyhedsbureauet AFP. "De er blevet udsat for hån, og jeg er lettet over, at deres lidelse er blevet taget alvorligt af loven."

Ludot forklarer også, at de fem fans ikke vil gøre krav på deres erstatningssum, men blot lade dommen få symbolsk værdi. Snarere håber de at kunne besøge Jacksons grav, der er blevet gjort utilgængelig for den brede offentlighed. 

Michael Jackson afgik ved døden i juni 2009, og Murray blev dømt for uagtsomt manddrab i 2011. Han har aftjent to år af straffen på fire år og blev løsladt i oktober sidste år på baggrund af et initiativ om at gøre plads i de overfyldte californiske fængsler. I sidste måned afslog en domstol Murrays appel om at få dommen omstødt.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA