x

Guide: Det skal du høre på Roskilde – ifølge Kristoffer Veirum

Guide: Det skal du høre på Roskilde – ifølge Kristoffer Veirum

Blaue Blume Rising mandag 17.00

Blaue Blume er unægtelig et af Danmarks mest spændende up&coming bands. Som med de bedste af gode bands kan det være svært at sætte en finger på, hvad Blaume Blume præcis lyder af – for de lyder mest som si selv. Deres debut ep "Beau & Lorette" består af en række uimodståeligt smukke sange, hvor Jonas Smiths sarte vokal (80'er-Peter Gabriel?) svæver over en bund af kompleks instrumentering. Og hvis man er glad for en virtuos guitarsolo, er det svært ikke at blive svært begejstret over Robert Jensens fantastiske lead-break i "Conventional Dreams (Our House)".

Warpaint Avalon fredag 17.00

De fire piger fra Los Angeles dyrker den psykedeliske indie-rock. De udgav i år deres andet album, "Warpaint", hvor de mere eller mindre genopfinder deres lyd på ny. Man kan således fornemme 80'ernes post-punk som en eksistentiel understrøm i deres udtryk. Førstesinglen "Love Is To Die" er en morbid lille sag, som virker både højstemt og forknyt på samme tid.  

Arctic Monkeys Orange lørdag 22.30

Briterne skulle af Roskilde-publikum være et af de mest ønskede navne på årets festival. Det er også kun forståeligt. Siden 2006 har de leveret det ene smækkende guitarriff efter det andet, suppleret med intelligente tekster, som går i både mellemgulv og underliv. Sidste års "AM" er en personlig favorit, som efterhånden har fået så mange gennemspilninger, at vinylen er slidt op. Det er ørerne til gengæld ikke, og det kan kun blive en fest, når Alex Turner & Co. skruer op for nyklassikere som den liderlige "Why'd You Only Call Me When You're High?", Lennon-baskeren " No. 1 Party Anthem", den frække "One For The Road" og gennembrudshittet "I Bet You Look Good On The Dancefloor ".

Interpol Arena lørdag 00.00

Sammenligningerne med Joy Division manglede bestemt ikke, da Interpol brød frem på New York-scenen i 2002 med "Turn On The Bright Lights". Ikke desto mindre har Interpol vist sig som et solidt festivalband. "Antics" fra 2004 rummer mange af gruppens største hits – lige fra "Evil", "Slow Hand" og "C'mere". Mørk, dyster rock, som kun får én til at se desto bedre ud klædt i sort. Bandet har for nylig offentliggjort, at de er på vej med et nyt album, "El Pintor", så man må kunne forvente at få smagsprøver fra udspillet på Roskilde.  

Chorus Grant Gloria søndag 13.00

Kristian Finne Kristensen udgav tidligere i år sit andet album som Chorus Grant, "Space", til flotte anmelderroser. I modsætning til det larmende The River Phoenix, som han tidligere stod i front for, er Chorus Grant mere meditativt. Jeg forestiller mig, at Grants organiske harmoni kan virke helbredende på en tømmermandsramt Roskilde-krop.  


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA