x

Marianne Faithfull som prostitueret bedstemor

Marianne Faithfull som prostitueret bedstemor

Hvem havde troet, at den efterhånden aldrende stjerne ville skifte mikrofonen ud med en filmrolle som prostitueret bedstemor? For det er, hvad den kendte sangerinde byder sin talrige fanskare i filmen "Irina Palm", der blev vist for pressen på filmfestivalen i Berlin i går.

Filmen deltager i hovedkonkurrencen sammen med 22 andre film, og ifølge forlydender er filmen et lyspunkt på en – i år – kvalitativt gennemsnitlig festival, og den berømte sangerinde modtog da også et varmt bifald efter visningen af filmen.

Filmen, som er instrueret af den tyskfødte instruktør Sam Garbarski, handler om den selvopofrende bedstemor Maggie, som for at få råd til at købe livsvigtig medicinsk behandling til sit barnebarn føler sig nødsaget til at tage hyre på et bordel i London-bydelen Soho.

Maggies beslutning vækker harme i hendes omgangskreds, og trods filmens social-realistiske tematik er den både et morsomt og rørende portræt af prostitutionsmiljøet.

Faithfulls succes i rollen som Maggie falder på et tørt sted for den "swingende londoner", der, efter i et stykke tid at have været hæmmet af livstruende brystkræft, endelig er i fuldt vigør igen; så meget, at hun drager på koncertturné i Europa og USA til foråret og tilmed besøger Danmark.

Den 19. april giver hun således koncert på Train i Århus og den 22. april i Amager Bio.

Marianne Faithfull


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA