x

Ny Jeff Buckley-opsamling

Ny Jeff Buckley-opsamling

Da Jeff Buckley den 29. maj 1997 vadede fuldt påklædt ud i Mississippi-floden, var han kun lige begyndt at skabe sig et navn som singer/songwriter. Men intet udødeliggør en talentfuld rockmusiker som alt for tidlig død, og siden er Buckleys ry kun vokset – til et punkt, hvor han i manges bevidsthed overstråler sin kultdyrkede far Tim Buckley.

Den karismatiske showmand med den spændstige vokal nåede kun at blive 30, og størstedelen af hans pladeproduktion er udgivet posthumt – herunder ”Sketches For My Sweetheart the Drunk” og live-albummet ”Mystery White Boy”. Kun debuten ”Grace” udkom i Jeff Buckleys egen levetid.

Et bagkatalog på i alt to studiealbum skriger ikke ligefrem på en best-of opsamling, men i anledning af tiåret for Buckleys død forsøger Columbia sig alligevel. Lokkemaden er to hidtil uudgivne numre – et cover af The Smiths’ ”I Know It’s Over” og et alternativt ’take’ af ”So Real” – og en dvd med dokumentaren ”Amazing Grace”, der siden 2004 har udviklet sig til lidt af en filmfestival-favorit.

Dokumentaren rummer en række koncertoptagelser af Buckley og interviews med hans familie, bandkammerater og andre samtidige.

Tracklisten til "So Real: Songs From Jeff Buckley":

1.Last Goodbye
2.Lover You Should Have Come Over
3.Forget Her
4.Eternal Life
5.Dream Brother (alternative take)
6.The Sky Is A Landfill
7.Everybody Here Wants You
8.So Real (acoustic live performance)
9.Mojo Pin (live)
10.Vancouver
11.Je N'en Connais Pas La Fin
12.Grace
13.Hallelujah
14.I Know It's Over


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA