x

Maroon 5 må ikke spille i Kina

Maroon 5 må ikke spille i Kina

Man skal da også passe mere og mere på, hvad man skriver på de sociale medier. En gratulering til Dalai Lama på Twitter har muligvis kostet Maroon 5 to koncerter i Kina. Det skriver NME.

I september skulle gruppen spille i både Beijing og Shanghai som en del af deres asiatiske turné, men disse shows blev aflyst tidligere på ugen. Der er ikke kommet en officiel forklaring, men en tweet af keyboardspiller Jesse Carmichael, som senere er blevet slettet, ønskede Dalai Lama tillykke med hans 80 års fødselsdag og linkede til et fotografi på Instagram, der også er blevet fjernet. 

Gruppen deltog åbenbart i en fest i USA, hvor den buddistiske leders 80 års fødselsdag blev fejret.

Beijing-udgaven af Time Out har udsendt følgende overvejelser: "Vi hører tale om, at Maroon 5 er blevet forhindret i at optræde af vores politiske venner foroven. Der er ikke noget, der sætter et stort, fedt kryds over en kunstners visa-ansøgning som at møde Dalai Lama."

Dalai Lama, som har levet i eksil siden 1958 og modtog Nobels Fredspris i 1989, er beundret verden over. Han var sågar til stede til årets Glastonbury Festival, hvor han blev fejret af Patti Smith.

Han har dog været i konflikt med Kinas kommunistiske lederskab i mange år, og hans tilstedeværelse på Glastonbury blev da også kritiseret af den kinesiske regering.

Tidligere har Oasis været nødt til at aflyse koncerter i 2009, fordi Noel Gallagher i 1997 havde optrådt til en Free Tibet-koncert i New York. Björk blev heller ikke populær ved styret efter, at hun plæderede for Tibets uafhængighed under en koncert i 2008 i Shanghai. Og Elton John måtte lade sig afhøre af kinesisk politi efter en koncert i Beijing i 2012, fordi han havde dedikeret den til "ånden og talentet Ai Weiwei", en kontroversiel kinesisk kunstner.

Sidste år var Maroon 5 aktuelle med udspillet "V". GAFFAs musikanmelder Malena Salvado kvitterede med fem stjerner og konkluderede afslutningsvis: "Alt i alt er V endnu et veldrejet og velserveret album fra Maroon 5, der beror på sikker sangskrivning og lækre produktioner, der gør sig godt både fredag aften og søndag eftermiddag."


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA