Nyhed

TOBAKKEN: Kun en enkelt ansøger har budt ind på at drive det skandaleramte spillested videre

Vi har talt med formanden for kultur- & fritidsudvalget i Esbjerg Kommune om Tobakkens usikre fremtid

I marts gik Esbjerg-spillestedet Tobakken konkurs under særdeles omdiskuterede omstændigheder – og i aftes udløb så fristen for at byde ind på at drive en relanceret udgave af det kuldsejlede spillested videre fra oktober.

Tidligere har flere interessenter meldt sig på banen – herunder ikke mindst en kreds omkring musikeren Tobias Kippenberger, foruden folkene bag et andet lokalt spillested, Musikhuset Esbjerg.

Forleden meldte bestyrelsesformanden for Musikhuset Esbjerg, Johnny Søtrup, imidlertid ud, at man alligevel ikke ønskede at byde ind på kommunens udbud – og kaldte ved samme lejlighed kommunens ambitioner for urealistiske.


I dag står det så klart, at kun én aktør – nemlig gruppen omkring Tobias Kippenberger og Peter Amstrup – har reageret på det kommunale udbud. Det bekræfter Jakob Lose, formand for kultur- og fritidsudvalget i Esbjerg Kommune over for GAFFA – og svarer samtidig på nogle uddybende spørgsmål:

Der er kommet én ansøgning - er du glad og lettet eller ambivalent og havde håbet på flere ansøgere?

- Jeg ville da gerne have haft nogle flere ansøgninger, men vi skal kun bruge ét godt bud, så det håber jeg selvfølgelig, at det modtagne bud er.


Gruppen omkring Kippenberger og Amstrup har ansøgt om at bestyre Fabrikken fra den 1. oktober 2023 - siden de er de eneste ansøgere, er det dermed ikke allerede afgjort, hvem der vinder udbuddet?

- Det er lige tidligt nok at udtale sig om. Nu skal forvaltningen læse ansøgningen godt igennem, og der vil sikkert være ting, man gerne vil være klogere på. Det kan også være at byderen gerne vil have svar på nogle spørgsmål fra Esbjerg Kommune. Den formelle beslutning træffes først på et møde i Kultur- og Fritidsudvalget den 18. september.

For alternativet (altså ikke at lade Kippenberger og kompagni vinde udbuddet) er reelt set ikke nogen option for Esbjerg, Esbjerg Kommune og politikernes ambition om at blive kulturby, eller?


- Hvis man af den ene eller anden grund ikke ønsker at gøre brug af det afgivne bud, så må man jo gå i udbud igen – men det håber jeg ikke bliver aktuelt.

Bestyrelsesformanden for Musikhuset Esbjerg, Johnny Søtrup, diskvalificerede Esbjerg Kommunes udbud tydeligt i et interview med JydskeVestkysten forleden - hvad siger du til denne kritik?

- Det tager jeg til efterretning. Musikhuset Esbjerg gør det rigtig godt, og jeg har respekt for, at man vælger at holde fast i kerneforretningen i den virksomhed.


Hvad sker nu? - Hvornår forventer du/I at have kigget ansøgningen igennem og hvornår kan vi forvente et svar fra Esbjerg Kommune, om “Fabrikken” vil se lyset?

- Afgørelsen træffes formelt den 18. september, og herefter er vi klar til at aflevere nøglerne til den nye operatør den 1. oktober i år, fortæller Lose.

Kriseramt Esbjerg-spillested afskediger yderligere tre medarbejdere, blandt andet chefbooker Sebastian Wolff


ANNONCE