Nyhed

Norah Jones' nye album sætter rekord

Mest forudbestilte album på Amazon nogensinde. Det danske anmelderkorps er spredt i alle retninger.

Norah Jones har i går udsendt sit tredje album "Not Too Late", og selv om det må være mere end vanskeligt at leve op til forventningerne efter albumsalg på henholdsvis 20 og 10 mio. eksemplarer af debuten " Come Away With Me" og opfølgeren "Feels Like Home", så er interessen tilsyneladende intakt i USA.

En af de største og ældste forhandlere af musik-cd'er på nettet, Amazon.com, har i dag offentliggjort, at Jones nye album er det mest forudbestilte i firmaets historie. Amazon har nu også kørt kampagne for Jones i en måneds tid, hvilket måske har hjulpet rekorden på vej.

Blandt de mest forudbestilte album i Amazons histore finder man også Norah Jones’ "Feels Like Home", U2's "How to Dismantle an Atomic Bomb" og overraskelser som "Measure of a Man" af American Idol-stjernen Clay Aiken, og "Awake" af Josh Groban.

De danske anmeldere svært uenige
Norah Jones, der som noget nyt er medkomponist på alle numre, har med sit nye album delt vandene i dagspressen. Her er nogle udpluk fra dagens anmeldelser, startende fra bunden.

Kim Skotte giver i Politiken 2 stjerner og omtaler albummet som "Caffelatte-musik". Urbans Anders K. Sørensen følger trop med samme antal stjerner og kalder albummet "søvndyssende".

Janus Køster-Rasmussen kravler op på 3 stjerner i Berlingske, men mener alligevel, at Norah Jones er "kedelig, kontrolleret og forbeholden".

Rune Skyum-Nielsen er langt mere positiv og giver 4 stjerner i Nyhedsavisen. Han kalder albummet for hendes "endegyldige gennembrud udi sangskrivningens forbandet svære kunst."

Endelig sætter Jyllands-Postens Jakob Lambertsen trumf på med 5 stjerner, hvilket primært begrundes med "den uendeligt kønne sangstemme". Og samme antal stjerner uddeler Henning Høeg i B.T. med følgende statement: "Musikken har mere kant, men er stadig nougat for ørerne".

Følg linket herunder og læs, hvad GAFFAs anmelder Ivan Rod skriver om Norah Jones.

GAFFAs anmeldelse af "Not Too Late"
ANNONCE