Risbjerggård i Hvidovre danner lørdag rammen om en festival, hvor kultgrupper som Masala Dosa og Young Flowers tager dig over 30 år tilbage. Der er fri entré.
Det er en af de mere sjældne fornøjelser, når kultgruppen Masala Dosa genopstår på lørdag. Det sker meget passende på en af de lokaliteter, som i den grad var på hippiernes og flippernes landkort tilbage i tiden mellem 1967 og 1982. Så med en god vejrudsigt i ryggen skulle der være alle muligheder for at valfarte til Hvidovre på nostalgiens vinger og plante sig i Bymidteparkens græs. Til en festival, der genopliver en tid, hvor gode vibrationer var normen, og bands, der ikke havde problemer med lange guitarsoloer leverede det musikalske syre-soundtrack til oplevelsen. Dengang lokaliteten hed Rebæk Søpark, og den årlige festival fik flippere fra hele københavnsområdet til at strømme til Hvidovre.
Masala Dosa var og er centreret omkring guitaristen John Teglgaard. Oprindelig fra Horsens endte han tidligt i København, hvor vi mest kender ham fra orkestre som Hyldemor og Bifrost. Mens Claus Bøhling er en af de danske kultguitarister, hvis ry for længst har bredt sig ud over verden. Han lagde ud i Hurdy Gyrdy, men det var især i Secret Oyster, at han for alvor fik fans til i afmagt at spille luftguitar - indenfor de sidste år er plader som Sea Son faktisk blevet genoptrykt af entusiaster i USA, som ser pladen og især nummeret Mind Movie med den store Bøhling-guitarsolo som vigtige øjeblikke indenfor klassisk prog-rock!! Men efter en årrække i England med bandet Elektrum er Claus Bøhling nu tilbage og har genoptaget samarbejdet med John Teglgaard i, hvad der især på scener som Huset og Loppen på Christiania var en af de grupper, der gik frasagn om, fordi de leverede de mest fortættede koncerter.
Trommer og bas er ikke de originale - som var de afdøde Thor Matthiesen (ex-Hyldemor) og Bo Thrige Andersen (ex-Burnin' Red Ivanhoe) - men originaler er de bestemt: Søren Berlev behøver ingen præsentation, men alligevel, jeg prøver. Kærligt omtalt som "Charlie Bom-Bom" af Kim Larsen, var han Gasolin's trommelager i alle de store år, mens den sidste er Ivan Tønder, som, når han ikke lige er bassist, optræder med sit efterhånden herostratisk berømte blokfløjteshow. Han spillede som sådan hejst op i en kran på dette års Distortion-festival, hvor han spillede sin version af Daft Punk-nummeret Get Lucky, der vel at mærke i skrivende stund har opnået 221.685 hits på YouTube!!!
John Teglgaard viste med al tydelighed til Hyldemor-koncerten i forbindelse med genudgivelsen af orkestrets plade Glem Det Hele, at han er tilbage i god form. Så i samspillet med Bøhling skal det nok slå gnister.
Young Flowers er topnavn
Koncerten varer fra klokken 12 og er gratis. Her vil man også blandt andet kunne møde en anden af de store kultgrupper, hvor Søren Berlev også figurerer. Trommeslagere er åbenbart en truet dyreart, og Young Flowers mistede jo Ken Gudman - ligesom vi i danskrocken blandt andre savner Bjørn Uglebjerg, Jeppe Reippurt og Bo Thrige Andersen - men til koncerten er der tale om en tilbagevenden af en af de lokale rødder.
Peer Frost - ikke at forveksle med den tidligere Gnags-guitarist Per Chr. Frost - kom oprindeligt fra Hvidovre og blev siden kendt som den ledende danske guitarist på den tidlige scene i bands som Young Flowers og Rainbow Band (som siden skiftede navn til Midnight Sun). Nu er han tilbage med Peter Ingemann og føromtalte Berlev, for at tage os tilbage til tiden, hvor han blev sammenlignet med Hendrix og Clapton, og man udgav små psykedeliske mesterværker som Blomsterpistolen. Med sange som den klassiske Oppe i træet, hvor Thomas Winding skrev teksten og Peter Ingemann så kunne synge:
"Oppe i træet, sidder sgu jeg, og jeg er langt, langt væk..."
Det bliver langt væk og alligevel tæt på. Jeg tror på, at de gamle drenge leverer varen i parken i Hvidovre på lørdag.