Nyhed

Tori Amos til Danmark

Den roste live-kunstner lægger vejen forbi Koncertsalen i København til foråret med nyt album i ryggen

Tori Amos har, siden hun var 13 år gammel, optrådt på klubber og barer og har udviklet sig til én af de mest respekterede og inspirerende live-artister. Nu lægger hun endnu engang vejen forbi Danmark. Det sker i Koncertsalen i København den 24. maj næste forår, hvor hun giver en solokoncert bag tangenterne. Kort forinden udgiver hun sit 14. studiealbum, "Unrepentant Geraldines", som udkommer til foråret.

Hun har turneret intensivt siden 1991, og scenen har altid været fundamental i hendes karriere. Rolling Stone Magazine har kåret Tori Amos som en af de bedste live-kunstnere nogensinde.

Tori Amos solodebuterede i 1992 med albummet "Little Earthquakes", der fik fremragende anmeldelser og pæne salgstal – ikke mindst i England, hvor albummet opnåede en 14. plads på hitlisten og gav hende en Q Award som "Best New Act". Albummet indeholdt Amos' dybt personlige sange, blandt andet "Me And A Gun" om en voldtægt, hun blev udsat for som ganske ung. Kampen mod voldtægt og støtte til voldtægtsofre betyder meget for Amos, der i 1994 var med til at grundlægge den velgørende organisation The Rape Abuse And Incest National Network (RAINN).


I begyndelsen af sin karriere blev Tori Amos ofte sammenlignet med Kate Bush grundet deres sangstil og begge kunstneres forkærlighed for klaverbaserede, dramatiske sange. Tori Amos har da også nævnt Kate Bush som en stor inspirationskilde.

Tori Amos har til dato udgivet 13 studiealbums, senest "Gold Dust" fra 2012 med genindspilninger af egne, ældre numre for stort orkester. Pladen fik fire ud af seks stjerner i GAFFA under overskriften "Tori goes classic. Igen." I 2001 udsendte hun coveralbummet "Strange Little Girls" med sange skrevet af mænd – blandt andre Depeche Mode (det vil sige Martin Gore), Eminem og Slayer – og genfortolket fra et kvindeligt perspektiv. I 2011 udsendte hun "Night of Hunters" med nyskrevne sange med udgangspunkt i værker af klassiske komponister som Bach, Chopin og Debussy. Alle album bortset fra hendes to første, "Little Earthquakes" og "Under the Pink" (1994), har hun i øvrigt selv produceret, og de fleste har en spilletid på over en time.

Billetter kan findes via GAFFA Live.


 

ANNONCE