Nyhed

Tricky gæster Danmark

Den engelske rapper og producer har udgivet et nyt album, som han tager med på en turné, der fører ham forbi København

Den 29. november kommer triphop-legenden Tricky til Lille Vega, hvor han også gav koncert tilbage i 2011. Her kvitterede GAFFA med fire stjerner. Nu medbringer han sit tiende album "False Idols", der udkom den 23. maj i år. Der er tale om et meget personligt album, der varsler en ny start for den karismatiske kunstner.

Det seneste år har 45-årige Tricky efter eget udsagn kæmpet med sit kunstneriske jeg, ofte tynget af arven fra 90'er-udgivelser som klassikeren "Maxinquaye" (1995) og "Nearly God" (1996). Det har været en kamp mod egne og andres forventninger af ham. Der er kommet en langsom accept af, at disse albums lyd og succes ikke kan undgå at definere ham. Tricky siger:

- Jeg var fortabt i årevis. Jeg prøvede at bevise noget over for folk, prøvede at gøre noget, som kunne behage alle andre og mig selv samtidig – det kommer aldrig til at fungere. For at være ærlig, så har jeg svævet rundt siden tiden med Chris Blackwell og Island (producer og pladeselskab, red.) mine seneste to albums troede jeg var gode, men nu har jeg indset, at det var de ikke. Det her album (False Idols red.) handler om at finde mig selv igen.


På den nye plade har Bristol-barnet valgt at lave musikken hundrede procent for sin egen skyld. Han har skrevet alle sange hurtigt og instinktivt for på den måde at vende tilbage til det, der prægede hans første album.

- På dette nye album står jeg bag hvert eneste track. Jeg er ligeglad med, om folk kan lide det. Jeg gør, hvad jeg har lyst til, præcist som jeg gjorde på mit første album. Det er det, der gjorde mig til den, jeg var i begyndelsen. Hvis folk ikke kan lide det, er det lige meget for mig, for jeg er tilbage, hvor jeg startede.

Trickys fokus og selvindsigt har imidlertid givet pote, og han har skabt en album, som både fans og anmeldere er begejstrede for. GAFFA gav albummet fire stjerner og kalder det "hans bedste album længe".


Resultatet kan høres live, når han gæster Danmark sidst på året.

Find billetter via GAFFA Live

ANNONCE