Nyhed

Videopremiere: The New Spring hylder afdød kunstner

Efter den mere vovemodige produktion på Secret Armor hopper The New Spring over i den modsatte grøft på den kommende Late Bloomer

Frontmanden Bastian Kallesøe fra Shout Wellington Air Force debuterede som solist i slutningen af marts 2011 som The New Spring. Han har siden udgivet to album, og han er klar med sit tredje udspil, "Late Bloomer", den 15. september. Du kan nu eksklusivt se musikvideoen til albummets anden single, "Song For Ana Mendieta", her forneden.

"Late Bloomer" blev indspillet på blot to dage med Jens Ramon (Figurines) bag knapperne. Produktionen kan kun beskrives som organisk. Kallesøe fortæller:

- Jeg indspillede al guitar og vokal live den første dag og alt klaver den anden. Vi sov meget lidt. Jeg skrev til gengæld sangene over lang tid og mange forskellige steder (Paris, København, Lemvig). Den største kontrast i min musik er vel mellem, hvor lang tid det tager for en sang at blive til i mit hoved, og hvor kort tid det tager for mig at indspille den. Jeg ville have en følelse af at lave en plade ligesom i 70'erne. Hvor man bare gik ind og gjorde sin ting. De fleste af mine egne yndlingsplader har et eller andet element af tilfældighed, som kun opstår, når ting bevæger sig.


Lydbilledet på "Song For Ana Mendieta" minder om den engelske singer/songwriter Nick Drakes tyste univers. Kallesøes karakteristiske stemme fører sig roligt gennem et lyrisk univers, der synes at handle om tidens fylde. 

- Sangene handler mest af alt om tid, de prøver enten at opløse tiden, stoppe den eller at forstå, hvad den gør ved én. Jeg synes, at tid er det underligste i verden, og jeg fatter intet af, hvordan den bevæger sig, fortæller Bastian. - Åbningsnummeret "The Hours of the Day" starter i barndommen og er idéen om at tænke en hel livstid ind i en sang. "The Resurrection of the Queen of Darkness, 201" er et slags portræt af mig selv som 15-årig.  "Song for Ana Mendieta" er skrevet til min yndlingskunstner, der døde i 1985. Jeg vil gerne skrive i forskellige tider. Monet spiller også en rolle i "The Japanese Bridge".

I april spillede The New Spring til Offspring Festival i Tivoli. Her bød Kallesøe på smagsprøver fra det kommende udspil i et setup bestående af sig selv på guitar og vokal samt klaver og tuba. GAFFAs Sara Elisabeth Nedergaard kvitterede med fire stjerner og skrev: "Kallesøe annoncerer, at en plade med titlen "Late Bloomer" udkommer til efteråret, og spiller efterfølgende titelsangen fra denne. Og der er både gode og dårlige ting: For det første er det en meget.lang.sang. Førnævnte mættede tekstunivers kammer lidt over her. Til gengæld udfordrer Kallesøe ens ører med skæve akkorder og bevidst falske vokaltoner, og det fungerer og er dejligt forfriskende. Så det er en plade, jeg i hvert fald vil se frem til!"


Det nye udspil kommer til at gå en anden vej end "Secret Armor" fra 2012, hvor produktionsdyderne var i den modsatte grøft. GAFFAs Pelle Sonne Lohmann kvitterede med fem flotte stjerner under overskriften: "Nu med en mere righoldig orkestrering og vovemodig studie-produktion."

Du kan se "Song For Ana Mendieta" her: 

 


ANNONCE