Nyhed

Guide: 11 essentielle album, vi glæder os til i oktober

Temperatuerne falder langsomt, men heldigvis byder måneden på adskillige interessante albumudgivelser.

Selvom efterårsvejret så småt er ved at melde sin ankomst, kan vi se frem til en måned, som er sprængfyldt med spændende musikudgivelser. Den 82-årige legende Leonard Cohen er tilbage med smukke, hjemsøgende sange, Katie Melua allierer sig med et 25-medlemmers kvindekor, og Green Day er klar til at vende tilbage til deres musikalske rødder.

Bisse: Højlandet, 3. oktober

Den anmelderroste sanger og sangskriver Thorbjørn Radisch, som går under kunstnernavnet Bisse, har indtil videre udvist et tårnhøjt aktivitetsniveau, hvad albumudgivelser angår. På mindre end to år har han formået at udgive fire albums og er i dag klar med det femte i rækken. Det nye album bærer titlen "Højlandet" og beskrives lydmæssigt af Bisse som "death wellness". Nedenunder kan du lytte til den opløftende andensingle "Seks Hjerter", som Bisse har udtalt følgende om:

"Seks Hjerter er en sang til livet, og for livet, på et album, der ellers handler om at se døden i øjnene. Jeg anmelder livet i seks behjertede vers. Det er min bryllupssang, en kærlighedserklæring til verden."

 

Green Day: Revolution Radio, 7. oktober

Den amerikanske pop-punk-gruppe Green Day er klar med deres 12. studiealbum, "Revolution Radio", som er det første i rækken siden 2012's albumtrilogi "¡Uno!""¡Dos!""¡Tré!". Desværre har de seneste par år  for bandet været akkompagneret af en række tragiske hændelser. Guitaristen Jason White har haft kræft og overlevet, og det samme gør sig gældende for bassisten Mike Dirnts kone. Yderligere har forsangeren Billie Joe Armstrong været på afvænning for både alkohol og stoffer. Alt dette har kulmineret i en lyst til at lave musik, som bandet gjorde før i tiden, og det nye album markerer dermed gruppens venden tilbage til deres rødder. Fra det kommende album har vi indtil videre fået singlerne "Bang Bang", "Revolution Radio" og  den nyeste"Still Breathing", som du kan lytte til herunder:

  

Norah Jones: Day Breaks, 7. oktober

Den amerikanske sangerinde er endnu en gang tilbage bag tangenterne efter udgivelserne af en række af albums, der primært bestod af guitarbaserede sange, eksempelvis "Little Broken Hearts" fra 2012. Det nye album "Day Breaks" består af 12 numre, hvoraf tre er covers af blandt andet Neil Youngs "Don't Be Denied". På det nye album vil man kunne opleve gæsteoptrædener af saxofonlegenden Wayne Shortner, organisten Lonnie Smith og trommeslager Brian Blade. Norah Jones udtaler følgende om "Day Breaks":

"Det nye album føles som om, at jeg har trukket en cirkel, fordi jeg går tilbage til mine tidlige inspirationskilder. Efter det første album veg jeg lidt tilbage fra klaveret. Jeg spillede det stadig, men det var mere inspirerende at skrive på guitar. Jeg elsker virkelig klaverspillet på det her album."

Herunder kan du se musikvideoen til "Carry On" fra det kommende album.

 

White Lies: Friends, 7. oktober

Det engelske post punk-revival-band White Lies er på vej med deres fjerde album ”Friends”. White Lies debuterede i 2009 med albummet, "To Lose My Life…", der røg direkte ind som nummer et på den britiske album-hitliste. Siden har gruppen udgivet yderligere to albums, senest 2013’s "Big TV", der af presse og fans blev modtaget positivt.

Om de nye sange udtaler Harry McVeigh (vokal, guitar):

"Sangene fra 'Friends' handler om en masse ting, der relaterer til de forhold, man har i livet, om det så er venner eller partnere. 'Take it Out on Me' er ret typisk, hvad det tema angår. Hvis jeg skal svare helt præcist, så handler sangen om at ville være i et forhold uden problemer. Nogle gange tror jeg, at især Charles (kor, bas og tekstforfatter) tænker, at det er ret skønt at være ønsket, når nogen er et følelsesmæssigt rod." Læs resten af GAFFAs interview med bandet her.

Udgivelsen af White Lies' nye album følges op med en turné, der sidst på måneden bringer dem forbi både København og Aarhus, hvor de spiller i henholdsvis Store Vega 25. oktober og Train 29. oktober.

 

Katie Melua (ft. Gori Women’s Choir): In Winter, 14. oktober

Den engelsk-georgiske sangerinde Katie Melua udgiver sit syvende album "In Winter", hvor hun bliver akkompagneret af det 25 medlemmers store kvindekor Gori Women’s Choir. Inspirationen bag albummets vintertema stammer fra en samtale, som sangerinden havde med en ven for nogle år siden:

"Vi beklagede os begge to over, at der ikke var et go-to album derude, som vi kunne lytte til i vintermånederne – et album, som kunne fylde huset med vidunderlige, varme og gribende toner i stedet for den sædvanlige 'bjældeklang'-pop, der har tendens til at fylde meget i æteren på denne tid af året. Noget, vi kunne lytte til fra ende til anden, i stedet for blot at høre enkelte sange ad gangen."

Katie Melua og Gori Women’s Choir giver tre koncerter i Danmark. Koncerterne i Aarhus den 10. november og Aalborg den 8. november er udsolgte, men der er stadig ledige billetter til koncerten i Falconer Salen den 9. november.

Herunder kan du se musikvideoen til et af de nye numre "Dream On Fire", som er optaget i Tbilisi Opera House i Georgien:

 

Kings of Leon: Walls, 14. oktober

I midten af oktober kan du se frem til Kings of Leons syvende album "Walls", hvis titel eftersigende skulle være en forkortelse af "We Are Like Love Songs” (en titel på fem stavelser, ligesom for alle gruppens øvrige album). Det nye album er produceret af Markus Dravs, som også er producer for Coldplay og Arcade Fire. Den amerikanske kvartet, som udgav deres seneste album "Mechanical Bull" i 2013, har igennem årene oplevet, at båndet imellem har været ved at briste. Frontmand Caleb Followill har udtalt:

"Efter et stykke tid var ikke sådan, at 'jeg skal lave et interview med min bror', det var 'jeg skal lave et interview med trommeslageren'. Der var mange tidspunkter, hvor vi ikke talte. Vi bevarede ikke vores venskab og broderskab", skriver NME. Albummets førstesingle "Waste A Moment" handler i den sammenhæng om at stoppe og op leve i nuet. Lyt til den her:

 

Agnes Obel: Citizen of Glass, 21. oktober

Det danske sanger, sangskriver og pianist Agnes Obel udgav i slutningen af juni måned singlen "Familiar", der var hendes første materiale siden det engelske gennembrud med albummet "Aventine" i 2013. Den nye single vil være at finde på Obels kommende konceptalbum "Citizen Of Glass", som tematisk kredser om glas. Numrene vil bestå af eksperimenterende vokalmanipulationer og alternative instrumenter, der strækker sig fra klaver, cello, violin og klarinet til trautonium, spinet, lutheal piano og celeste. Om inspirationen bag albummet har Obel udtalt følgende:

"Glas er stærkt, skrøbeligt og gennemsigtigt på én gang, og det passer enormt godt på vores tid og på mig selv. Som kunstner bruger man sig selv og omverdenen som materiale konstant, og som person er der et krav om, at man konstant gør sig selv gennemsigtig og deler sit indre."

Agnes Obel kan opleves i Danmark den 6. november, når hun gæster Falconer Salen.

 

Beck: (Albumtitel vides ikke endnu), 21. oktober

Den amerikanske singer/songwriter Beck er snart aktuel med sit 13. studiealbum, som er det første siden "Morning Phase" fra 2014. Sidste sommer udgav han singlen "Dreams" og kunne i juni dele andensinglen "Wow". Om det kommende album har Beck udtalt følgende til NME:

"Resten af albummet befinder sig i spændingsfeltet mellem 'Dreams' på den ene side og 'Wow' på den anden”, og fortsætter: ”Jeg har arbejdet på albummet med produceren Greg Kurtin (Adele, Lily Allen, Sia med flere, red.) i tre et halvt år. I det første år eksperimenterede vi, og der var en masse forsøg og fejlen. Jeg turnerede konstant, mens jeg lavede det, så jeg forsøgte at få noget af liveenergien tilbage i studiet, hvilket ikke altid er det letteste at gøre."

Lyt til den seneste single "Wow" herunder:

 

Leonard Cohen: You Want it Darker, 21. oktober

Den 82-årige Leonard Cohen afslørede i august, at han havde et nyt album på trapperne. Albummet "You Want It Darker" består af ni nye sange og er Cohens første udspil siden "Popular Problems" fra 2014 – et album, som GAFFA kvitterede for med seks ud af seks stjerner. Det er Cohens søn, Adam Cohen, der har produceret den legendariske sangskrivers 14. album. Leonard Cohens pladeselskab gennem fem årtier, Sony Music, har kaldt det nye album for en samling af "hjemsøgende sange" og fortæller, at de "heldige få", der allerede har hørt sangene, kalder det "et mesterværk" og "klassisk Cohen".

Singlen, som bærer albummets navn, kan høres herunder:

 

Lady Gaga: Joanne, 21. oktober

I september udgav Lady Gaga sin nye single "Perfect Illusion", som var startskuddet til annonceringen af albummet "Joanne". Titlen på det kommende album er navngivet efter og dedikeret til sangerindens afdøde tante, som gik bort i en alder af blot 19 år tilbage i 1974 som følge af sygdommen lupus. Albumcoveret vil i den sammenhæng være dekoreret med Joannes håndskrift og personlige fotos af hende. På det nye album vil man yderligere kunne opleve gæsteoptrædener af Beck, Father John Misty, Florence and the Machine-sangerinde Florence Welch, samt Hillary Lindsey. Albummet er det første i rækken siden "Artpop" fra 2013. 

 

David Bowie med flere: Lazarus (musical-album), 23. oktober

Sidst i oktober udkommer albummet ”Lazarus”, som er skrevet i forbindelse med musicalen af samme navn. Musicalopsætningen er produceret ud fra spillefilmen "The Man Who Fell To Earth" fra 1976, hvor David Bowie spillede hovedrollen som Thomas Newton. Musicalen havde premiere i december 2015. Bowie skrev og komponerede musikken til musicalen, og på det kommende album vil man kunne opleve de medvirkendes versioner af numrene fra forestillingen. Albummet vil yderligere indeholde tre hidtil ikke offentliggjorte Bowie-numre ("No Plan", "Killing A Little Time" og "When I Met You"). Herunder kan du lytte til Michael C. Halls (Dexter) version af "Lazarus":

 

 

ANNONCE