Nyhed

Lise Westzynthius klar med koncertdatoer – og video fra Vestkysten

GAFFA – 35 år i musikkens tjeneste

Spiller blandt andet i buddhistisk tempel på Djursland
 
Sangerinden og sangskriveren Lise Westzynthius udgav i september sit femte og meget roste album, JA, hendes første udspil i seks år. Nu er hun klar med en turné, der bringer hende forbi en række særlige lokaliteter, samt en ny musikvideo, du kan se nedenfor.
 
 
Med sig på turnéen har Lise Westzynthius forfatteren Bjørn Rasmussen, der samtidig med Westzynthius' album udgav den ligeledes anmelderroste roman Jeg er gråhvid. Vennerne Westzynthius og Rasmussen har arbejdet ind over hinandens aktuelle værker og holdt derfor fælles releasefest for de to udgivelser. Nu drager de så på turné sammen, og med sig rundt medbringer de to erfarne musikere i form af Ebbe Frej (Epo-555 med flere) på guitar og klaver) samt Nils Gröndahl (Under Byen med flere) på sav og violin.
 

Turnédatoer 2019:

10. januar / Testrup Højskole, Mårslet
20. januar / Sofiebadet, Christianshavn
09. februar / Teater S/H, København
22. marts / Ulyd Festival, Odense
31. marts / Vester Vov Vov, København
11.-13. april / Ordkraft, Aalborg
17. juli / Gomde, buddhistisk tempel, Knebel
30. august / H15, København
14. september / Carmel, Aarhus
 
Flere datoer tilføjes løbende.

Om de kommende koncerter fortæller Lise Westzynthius:
 
– Jeg har ønsket at gøre noget lidt andet end det mest oplagte med disse events, som vil være en organisk vekslen mellem oplæsning og sange samt en crossover af de to udtryksformer. Bjørn Rasmussen og jeg arbejder begge med temaer som tro, krop og kærlighed – og det halv-akustiske setup og de intense kropslige tekster kalder på uvante koncertsteder: badehuse, yogasale, gamle biografer og teatre, buddhistiske templer, sognegårde mv. Steder, som måske føder en mere indadskuende, kropslig følelse i folk. Mit håb er at skabe en form for samvær i ord og toner, som får os til at føle os forbundne.  
 
Video fra Vesterhavet

Samtidig er Lise Westzynthius klar med en musikvideo til sangen "På den anden side" fra sit nye album JA, en video, som er instrueret af Frida Gregersen. Om sangen og videoen fortæller hun:
 
– "På den anden side" skrev sig selv. Fra ende til anden. Jeg var på rejse med den indianske plantemedicin Ayahuasca og stillede mig sådan set bare op og sang den. Jeg var sgu selv ret forbløffet; den henvendte sig til et menneske, jeg havde det svært med, men den rummede en stor varme og tilgivelse. Det er ikke mit bevidste jeg, der har skrevet den sang, men en besked fra min underbevidsthed.
 
– I musikvideoen tog instruktøren Frida Gregersen hjem til sin far, Gunnar, som bor i Nordjylland, helt ud til Vesterhavet. Han danser med bølgerne og funderer mod himlen under sine buskede Vesterhav'ske øjenbryn. Det var vigtigt for mig, at videoen rummede varme og kærlighed – og ud over at Gunnar jo ser helt fantastisk ud, så fornemmer man tydeligt det stærke bånd, der er mellem ham og hans datter, som står bag kameraet.
 
 
Den opmærksomme lytter har måske bemærket, at sangen "På den anden side" også deler titel med Peter Sommers første soloalbum og citerer linjen "Hvad er det, du vil nå?" fra sangen "Valby Bakke" fra samme album. Kendere vil vide, at Peter Sommer og Lise Westzynthius levede sammen i en årrække, men om det er ham, Westzynthius' underbevidsthed taler til i sangen, må lytteren selv tænke sig til. 
 
Teksterne på Westzynthius' nye album har i øvrigt givet hende en nominering til musikprisen Steppeulven – i konkurrence med blandt andre Peter Sommer.
 
 
Se videoen til "På den anden side":
 
ANNONCE