Nyhed

Robyn giver gratis klimakoncert på fredag

GAFFA.dk - alt om musik

Unge verden klimastrejkede fredag, og nu støtter Robyn op og giver klimakoncert i Stockholm på fredag.

Den 20. september strejkede fire millioner unge mennesker over hele verden i klimaets navn i kølvandet på FN-klimatopmødet Climate Action Summit, der fandt sted i New York den 21.-23. september.

Nu har de unge klimastrejkere, der demonstrerer som del af skolestrejken ved navn Fridays For Future, kaldt på deltagelse fra voksenverden denne fredag den 27. september, da de kræver, at politikerne nu skal gå fra ord til handling en gang for alle. 


I den anledning bakker den svenske sangerinde Robyn op om klimastrejken og giver en live-optræden i Stockholm, inden klimamarchen slutter uden for Riksdagen (Sveriges parlament).

LÆS OGSÅ: Robyn ramte Roskilde rent

– Jeg deltager i samtalen om klimakrisen, fordi jeg tror, ​​det vil være lettere for os alle at blive involveret, hvis flere forskellige mennesker taler om det. Jeg vil gerne gøre min del som medmenneske. Klimastrejken giver mig en mulighed for at handle på mine bekymringer og møde andre, der har det på samme måde. Vi har stadig en chance for at passe på den natur, vi har, hvis vi kan mobilisere os i 2020, fortæller Robyn om sin deltagelse i klimastrejken.


Den globale strejke for klimaet afholdes i Stockholm på fredag på Medborgarplatsen, hvor der vil blive holdt taler af skolestrejkere, fagforeningsmedlemmer og folk, der er mest udsat af klimakrisens konsekvenser.

– Vi har brug for, at alle skal være involverede. Emissionskurven skal pege drastisk nedad allerede næste år, hvis vi skal have en chance for at forblive under 1,5 grader global opvarmning. Men både de globale emissioner og Sveriges emissioner stiger. Politikere skal gå fra ord til handling nu, hvis vi ikke vil risikere et sammenbrud i samfundet, siger Isabelle Axelsson, der er arrangør af klimastrejken FridaysForFuture i Stockholm.

Klimastrejken den 27. september er afslutningen på Global Week For Future, der er den globale klimastrejke, der har været i gang fra den 20 til 27. september over hele verden. Det er en aktions-uge med strejker og demonstrationer for klimaet rundt om i verden som et resultat af FN-topmødet Climate Action Summit i New York, som den unge klimaaktivist Greta Thunberg deltog i.


LÆS OGSÅ: Robyn har udviklet sig selv til en 2.0-version

Den globale klimastrejke, der fandt sted i fredags, havde en enorm deltagelse verden over. Der har blandt andet været et fremmøde på 270.000 unge klimastrejkere i Berlin, 250.000 i New York og 120.000 i Melbourne. Klimastrejken den 20. september var samtidig den største strejke nogensinde med over fire millioner globale strejkere.

Verdens største internationale fagforening, ITUC, har inviteret sine 200 millioner medlemmer til at deltage i klimastrejkerne den 20. og 27. september, der finder sted verden over. Derudover lod New Yorks borgmester byens 1,1 millioner skoleelever forlade skolen for at deltage i strejken den 20. september.


Klimastrejkernes fælles budskab til politikerne og magthaverne har været: Begræns den globale temperaturstigning til under 1,5 grader af det førindustrielle niveau - Følg Paris-aftalen og bevis det - Lyt til klimaforskning - Miljø- og klimarettigheder for alle.

Robyn optrådte i sommer på årets Roskilde Festival og imponerede vores anmelder, der gav koncerten fem ud af seks stjerner. Derudover udgav Robyn sidste år sit seneste album Honey, der udkom otte år efter 2010's Body Talk.

ANNONCE