x

KarriereKanonen skruer op for ambitionsniveauet – finale på Spot Festival

KarriereKanonen skruer op for ambitionsniveauet – finale på Spot Festival

Talentprojektet går fra 12 til 10 deltagere med fem finalister og to vindere, med semifinaler i DR Koncerthuset og finalearrangement på Spot Festival 2020.

Danmarks Radios talentprojekt KarrieKanonen har siden 2002 været med til at bringe nogle af dansk musiks nuværende stjerner ud i rampelyset – The Minds of 99, Benal, Marie Key, Djämes Braun, Johnny Deluxe, Tue West og Rasmus Nøhr, samt dette års vindere Patina, Angående Mig og Høker, som alle har fået en fin start på den musikalske karriere.

Nu omorganiserer DR imidlertid KarriereKanonen i et forsøg på at effektivisere udvælgesesprocessen og dermed yderligere forbedre mulighederne for at finde morgendagens stjerner. 

LÆS OGSÅ: Alle vindere af KarriereKanonen er fundet

Først og fremmest indskrænkens deltagerfeltet fra 12 til ti, for at sikre et mere specifikt og grundigt samarbejde med de udvalgte håbefulde. 

– Ambitionen med KarriereKanonen er at løfte den danske musik, som peger mere frem end tilbage. De nye tiltag i KarriereKanonen er lavet for at gøre vores kanon endnu mere skarpladt og rette sigtekornet til, så vi bedst muligt forløser potentialet for de navne, vi mener har talentet, udtaler P3-vært og KarriereKanonen-jurymedlem Pelle Peter Jencel. 

De ti udvalgte deltagere skal som noget nyt optræde i DR Koncerthuset, hvorefter halvdelen går videre til finalearrangementet og kampen om én af to vinderpladser. Finalen er i flere år blevet afholdt på Smukfest, men fremover skal finalisterne konkurrere i mere intime rammer på Spot Festival. Dette gøres for at sikre de optimale koncertrammer og eksponeringsmuligheder. 

– Spot er en branchefestival med vigtige og betydningsfulde gæster for finalisterne. Det giver de bedste forudsætningerne for finalisterne, at de spiller en finalekoncert for den branche, som de skal ud og imponere bagefter. Med det nye forløb er vores ambition, at KarriereKanonen vil kunne tilbyde de udvalgte et mere relevant og prioriteret forløb end tidligere, siger projektleder på Karriekanonen, Ditte Kræn Østergaard.

Gunnar Madsen, ROSA – Dansk Rock Samråds og Spots leder er ligeledes glad for udsigterne til et tæt forhold mellem KarriereKanonen og Spot Festival.

– Vi ser frem til samarbejdet med DR omkring KarierreKanonen. Det nye format giver god mening for Spot festival og vores arbejde med at styrke, udvikle og formidle det brede danske musiklivs potentiale såvel nationalt som internationalt.

LÆS OGSÅ: Roskilde Festival og flere går sammen om første fysiske festivalnetværk

Hvad der dog ikke er nyt er, at de to vindere efterfølgende indgår i et tæt og skræddersyet talentudviklingsforløb med Bandakadamiet, med udsigt til koncerter og spillejobs under DR Koncerthuset, Spot og Smukfests faner, samt airplay og opmærksomhed på Danmarks Radios platforme.

Juryen til næste års KarriereKanon består af Pelle Peter Jensen, musikredaktør på P3 Mathias Buch Jensen, Marianne Fruergaard og Johannes Dybkjær Andersson fra Bandakadamiet, musikbranchekonsulent Anne Sofie Jeremiassen samt Spot/ROSA-booker Pernille Krog Mortensen.

Ansøgninger stadig sendes til og med i morgen den 23. oktober klokken 14.00 på DRs hjemmeside.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA