x

The William Blakes på vej med album – single ude nu

The William Blakes på vej med album – single ude nu

"Vi kan redde verden, hvis vi husker, at politikerne lyver"

The William Blakes er tilbage i det produktive hjørne. Gruppen udgav et album om året i perioden 2008-2014, men så holdt de fem års pause, inden de vendte tilbage i marts sidste år med albummet 1991, og nu annoncerer de så deres ottende album, Europa, der udkommer 15. maj. Den funky førstesingle "Lies" er ude nu.

Umiddelbart efter indspilningen af albummet 1991 var The William Blakes så inspirerede, at de med det samme gik i gang med at arbejde på materiale, som nu er blevet til pladen Europa.

Første single er “Lies”, som med bandets egne ord er en paranoid hymne om en verden, hvor samfundet ikke fungerer, regeringen vil det onde, og magien er sevet ud af verden. Sangen er indspillet i forskellige studier i København i samarbejde med musiker Arto Eriksen, der er med på hele den nye plade, og mastereret i New York af Chris Gehringer (Wu-Tang Clan, Lana Del Rey, Rihanna).

Sanger og tekstforfatter Kristian Leth fortæller: 
“'Lies’ er super-paranoid; i den taler vi om, at vi kan redde verden, hvis vi husker, at politikerne lyver, lyver, lyver. Dens musikalske udtryk er eksplosivt og farverigt. Tekstuniverset er præget af en tid med Brexit og europæisk sjælesøgning. 

Det kommende album starter ifølge gruppen selv højtråbende, men ender i et melankolsk mørke. Rent musikalsk er pladen både funky og mørk, indadvendt og ekspressiv, og den udkommer som hovedparten af gruppens tidligere plader på deres eget selskab, Speed of Sound.

Albummet indeholder følgende sange:

  1. Albion
  2. From the Hillsides
  3. Wasteland of the Living Dead
  4. Lies
  5. The Line
  6. Chapter 12
  7. Europa
  8. Ethereal Light
  9. Screen Memories

Gruppen måtte hele to gange aflyse en planlagt Danmarksturné sidste år grundet sygdom, men nåede at give enkelte koncerter sidste sommer, og vi må håbe, vi snart kan se dem på scenen igen.

GAFFAs anmelder var godt tilfreds med The William Blakes' forgænger, 1991:

LÆS OGSÅ: ANMELDELSE: Tilbage med store ambitioner

Hør den nye single, "Lies":


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA