x

Jean Michel Jarre: Jeg skal huske batterier til laserharpen

Jean Michel Jarre: Jeg skal huske batterier til laserharpen

På fredag den 8. maj spiller den franske elektro-poiner Jean Michel Jarre i NRGI Arena i Århus og dagen efter i Messecenter Herning. For et stykke tid siden fangede GAFFAs elektro-ekspert Ras Bolding Jarre på Skype og lavede et langt interview med ham, som du i et stykke tid har kunnet læse på GAFFA.dk. Men i anledning af Jarres snarlige komme tillader vi os lige at gentage et par af pointerne. Ras Bolding spurgte nemlig blandt andet om, hvad Jarre ønsker af backstageforhold og stillede ham i den forbindelse følgende spørgsmål:

Nu vi snakker om backstageforhold - mange stjerner er berygtede for at forlange både det ene og det andet backstage. Hvilke krav har du? Ekstra batterier til laserharpen?

Jarre: – Ekstra batterier til laserharpen er ikke så ekstravagant - faktisk er det godt at have med! Men du fisker lidt efter om jeg medbringer laserharpen denne gang? Den kommer i brug, måske i en lidt anderledes form. Dette er en slags "greatest hits"-runde, så laserharpen skal med. Men hvad backstagerum angår, så er mine krav ret simple; lidt sake og en espressomaskine. Så har jeg mine små vaner, men dem kan vi holde hemmeligt.

Om hvad vi kan forvente os af koncerterne, fortæller Jarre blandt andet følgende:

– Idéen bag denne verdensturné er at gå til indendørs-koncerter på samme måde, som jeg tidligere er gået til de store udendørs-projekter; at gribe opgaven lidt anderledes an. Og hvad betyder det så for mig? Jo, med de store udendørs-koncerter bliver man som kunstner del af en større helhed, mens man, med mindre indendørs-koncerter, nok skal tænke på det visuelle, men samtidig sørge for, at det ikke tager al fokus fra musikken. Lys og visuelle effekter skal således forstærke musikken og ikke omvendt. Ydermere bliver dette min første egentlige verdensturné, og det bliver lidt af en opgave i forhold til planlægning af rejser, hele produktionen, etc. Musikalsk set bliver der tale om en slags "greatest hits"-turné, men jeg vil også prøve at snige nyt materiale ind.

Læs det lange interview i GAFFAs artikelsektion


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA