x

Mød Nas & Damian Marley

Mød Nas & Damian Marley

Dancehall-sværvægteren Damian Gong Jr. Marley og hiphop-legenden Nas udsendte tidligere på året kollaborationsalbummet "Distant Relatives", hvor de to Grammy-vindere og platinsælgere forener deres kræfter. Nu vender de to musikere tilbage til København, nærmere bestemt 6. juli i Store Vega, hvor de vil give deres første fælleskoncert herhjemme.

Duoen er en konstellation, der allerede kunne høres på sangen "Road To Zion" fra Damians storhittende 2006-plade "Welcome To Jamrock". Titelnummeret fra denne plade er desuden af New York Times blevet kåret til årtiets bedste reggaesang, og gik da også sin sejrsgang over det meste af verden.

Samarbejdet har til formål at søge ind mod de fælles rødder, reggae og hip hop-kulturerne udspringer fra. Rødder, der sætter ild i publikum, og får dem til at gå amok, frem for bare at få dem til at købe plader.

Nas står bag en af hiphop-scenens helt store klassikere, hans debut "Illmatic" fra 1994. Siden har han gjort sig bemærket med albummet "God's Son" fra 2003, der havde flere hitsingler i den danske sendeflade, og i USA med det seneste udspil, "Untitled". Denne pladen bar oprindeligt titlen "Nigger", en titel, der udløste massehysteri i såvel medier som i politiske kredse i USA, og til sidst måtte ændres til det knap så provokerende alternativ.

Nas' seneste to optrædener blev dækket af GAFFA, og begge anmeldt med fem stjerner. Men koncerten til juli med Bob Marleys yngste søn er som nævnt første gang, man herhjemme vil kunne opleve de to kunstnere sammen.

Ved den lejlighed vil en GAFFA-læser kunne få en VIP-tur til koncerten, der udover en billet samt merchandise fra Massdnm også inkluderer et møde med Nas og Damian Marley efter koncerten.

Der er med andre ord tale om en helt unik mulighed for at få autografer og en snak med nogle af hiphop/reggae-scenens største navne. For at få mulighed for at møde begge musikere og få fingrene i noget Massdnm-gear, skal man deltage i konkurrencen, hvor vi trækker lod mellem deltagerne.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA