x

Kristian Leth er klar til William Blakes-koncert

Kristian Leth er klar til William Blakes-koncert

Hvordan er det gået i øveren?

– Vi har faktisk ikke været i øveren endnu (interviewet blev lavet medio november, red.), men jeg er sikker på, at det kommer til at gå rigtig godt. Det plejer det. Nu er det også ved at være et stykke tid siden, vi har spillet i København, så der er sket nogle ting siden sidst.

Hvad kan vi forvente os af koncerten?

– Musik spillet af levende mennesker. Vi kommer til at fyre den af, og så kan folk forvente en fest, for det er det, vi selv ser frem til.

Hvad gør I, lige inden I går på scenen?

– Selv bruger jeg lidt tid på at fokusere. Det er en god ting lige at slappe lidt af og ligge og visualisere, hvordan en god koncert kommer til at forløbe. Så jeg beder lige skytsenglen om hjælp, og så giver jeg ellers bare slip.

Hvad står der på jeres forplejningsliste?

– Der står øl og vand, og så står der også rom, det er noget, vi har fra Are We Brothers. Ellers er Frede glad for friske chilier. De indeholder en masse c-vitamin, så han er overbevist om, at det er sindssygt sundt at spise sådan et par stykker, før vi går på.

Hvad hører I i tourbussen?

– Lige for tiden hører jeg rigtig meget et norsk black metal-band, der hedder Darkthrone. Det er helt fantastisk – nærmest tranceagtigt og spirituelt. Metal kan tit være blæremusik, men det her er fuldstændigt kompromisløst i sit æstetiske udtryk, og jeg synes i virkeligheden, det er en lagt mere interessant reaktion på 80'ernes musikscene end Nevermind og grungescenen. Jeg er helt vild med det hjerteskærende nihilisme, der er i det – det er virkelig betagende. Ellers hører jeg meget Seun og Femi Kuti.

 

Køb billetter til koncerten via GAFFA Live.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA