Nyhed

Justice: Marshall-forstærkerne er kun til pynt

GAFFA fangede halvdelen af den franske elektroduo backstage på NorthSide

Fredag den 15. juni spillede den franske elektroduo Justice alias Gaspard Augé og Xavier de Rosnay som et af hovednavnene på NorthSide Festival i Aarhus. De gav en koncert, som GAFFAs anmelder Mikkel Drejer Bertelsen tildelte fem stjerner og konkluderede følgende om: "Justice er en dygtig bastard, der betvinger både disco, funk, heavy og electro house."

Før koncerten fangede GAFFA den ene halvdel af Justice, Xavier de Rosnay, til en snak om at spille elektronisk musik live og være på turné.

Det er en lang turné, I er på...


– Ja, vi startede turnéen første januar. Vi turnerer meget i udvalgte territorier: Europa, Nord- og Sydamerika, Australien, Asien og Japan, og de fleste af de områder har vi også besøgt i år, og det var fedt. Det blev vi færdige med i maj, og nu er vi så taget på festivalturné til Europa og USA frem til september.

Når I at se nærmere på de lande og byer, I besøger?

– Nej, det er meget sjældent.


Er det ikke kedeligt at rejse verden rundt og så ikke se andet end spillesteder, hotelværelser, lufthavne, fly og busser?

– Nej, vi har slet ikke tid til at kede os, for vi arbejder meget undervejs, på artwork, på musikvideoer, og på vores liveshow. Vi arbejder hver dag for at forbedre vores liveshows. Vi har ikke det samme lydudstyr på festivaler som ved vores egne shows, så vi prøver at få vores musik til at lyde så godt som muligt på det udstyr, der er. Vi spiller heller ikke lige lang tid ved hvert show. I går spillede vi i en time og 20 minutter, og i dag spiller vi en time og 10 minutter, så det skal vi justere sættet efter. Og lige nu er vi på udkig efter software, så vi kan få en bedre sub-bas.

Vil gerne ødelægge folks drømme


I har en masse Marshall-forstærkere med på scenen, helt præcis 18, men der er noget med, at de kun er til pynt og til at have lys i?

– Ja, vi vil gerne ødelægge en masse folks drømme. Marshall-stacks på scenen er ofte bare til pynt. Det ville jo lyde som noget rod, hvis man skulle køre én guitar gennem 18 forstærkere.

I 2008 udgav I dokumentarfilmen "A Cross The Universe" fra jeres turné i USA. Den viser det vilde liv med sex, drugs og rock'n'roll, men sådan ser her jo ikke ud backstage, hvor der er stille og roligt...?


– Vi havde ikke tænkt os, at filmen skulle vise, at vi lever rock'n'roll-drømmen ud. Det, man ser i filmen, er jo ikke særlig glamourøst eller noget, man har lyst til at være en del af (herunder slagsmål, anholdelse og Las Vegas-bryllup med en fan, red.). Der skete bare noget på turen hver dag, enten noget latterligt eller sjovt eller ynkeligt. Vi tog til USA i tre uger, som jo ikke er lang tid, så vi ville filme alt undervejs, og så skulle der ikke være ret meget musik i filmen. Vi ville bare filme en masse enkeltstående begivenheder uden at forklare dem og så lade det være op til publikum selv at danne sammenhængen.

Læs et længere interview i GAFFAs artikelsektion.

ANNONCE