x

Bono hædret i USA

Bono hædret i USA

Det indflydelsesrige amerikanske tidsskrift Time udvælger hvert år en eller flere personer til at blive hædret med prædikatet ”årets person”, og i år er æren blevet delt mellem U2-fronfiguren Bono, grundlæggeren af Microsoft, Bill Gates og sidstnævntes hustru Melinda.

Time begrundede valget af de tre med deres store arbejde for velgørenhed, samt deres indsats for at formindske den globale fattigdom og forbedre sundhedstilstanden.

”For at være listig i sin udførelse af gode gerninger, for at ændre på den førte politik, for at omarbejde retfærdigheden, for at gøre medlidenheden klogere og håbet strategisk, og for derefter at udfordre os andre til at følge trop.” Således formulerede Time i går sin forklaring af valget af den irske sanger og milliardær-parret.

Om Bono skrev Time, at hans indsats i kampen mod global fattigdom har haft en imponerende effekt. ”Bono charmerede, tyranniserede og afpressede lederne af verdens rigeste lande moralsk til at eftergive 40 milliarder af de fattigste landes gæld,” skriver magasinet.

U2's hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA