x

Morrissey udgiver nyt i 2014

Morrissey udgiver nyt i 2014

For et par år siden luftede Morrissey planer om at gå på pension i 2014, men i det nye år nynner han en anden melodi. Efter sigende skulle den produktive sanger være halvvejs igennem at skrive sin debutroman, han udgav sidste år en anmelderrost selvbiografi, og nu har han annonceret, at han har underskrevet en ny pladekontrakt med Harvest Records og planlægger at udgive ny musik i 2014, skriver Billboard.

Morrisseys sidste regulære studiealbum, "Years of Refusal", udkom i 2009, og ud fra GAFFAs Finn P. Madsen femstjernede anmeldelse virker tanken om pension også lettere overilet: "På Years Of Refusal viser Moz sig som usårlig. Der er stadig masser af krummer i ham, og det musikalske overskud er sprængfarligt." Denne gang går Morrissey i studiet med producer Joe Chiccarelli som blandt andet har produceret The Strokes' 2011-udgivelse "Angles".  

Man må konstatere, at der stadig er masser af krummer tilbage i Morrissey, som har holdt sig så aktiv med at turnere over de senere år, at han rapporteres at have fået mavesår. Ikke desto mindre har han udmeldt planer om at fortsætte med at turnere i 2014. Han har også gjort sig bemærket i den engelske musikpresse med jævnlige og skarpe udmeldinger. For nyligt provokerede han for eksempel ved at udtale, at det at spise kød var at sammenligne med pædofili. Den ikoniske sanger er vist langt fra pensionsmoden.  

I sidste måned optrådte Morrissey til Nobels Fredspris Koncert i Oslo, hvor han blandt andet spillede sit cover af nyligt afdøde Lou Reeds "Satellite of Love". Han debuterede også en ny sang, "People are the Same Everywhere", og der spekuleres i, hvorvidt den vil være at finde på den kommende plade. Mens vi venter på den, kan vi om end ikke andet give hans liveoptræden et ekstra lyt her.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA