x

Pop og metal til Roskilde Festival

Pop og metal til Roskilde Festival

Roskilde Festival fortsætter med at offentliggøre nye talenter til nedtælling af årets festival hver dag klokken 12 ugen ud. I dag er der seks nye navne på Rising-scenen på campingområdet, og udvalget spænder bredt - fra folk og pop til hård metal. Her følger fem nye, hovedsageligt danske, kunstnere, som skal spille på Rising i år i dagene 29. juni-2. juli: The Divers (DK), Heimatt (DK), Hexis (DK), Karl William (DK), Kill J (DK) og Könsförrädare (SE).

Trioen The Divers laver mørkromantisk alternativ pop med drenge- og pigevokal, der både nikker til 80'ernes New Romantics og de tidlige 90'eres støjrockscene. Det er dansevenlig popmusik for de hjerteknuste. Den musik passer til en melodiøs koncertoplevelse spændt ud mellem fortabthed og eufori.

Er du til en organisk lyd og folk, der emmer af Mumford & Sons, Teitur og Fleet Foxes, er det Heimatt, du skal lytte til. Det er håndskåren, skandinavisk musik iført skovhuggerskjorter og striktrøjer, med Magnus Grilstads udtryksfulde vokal i front.

I en helt anden boldgade sparker københavnske Hexis aggressivt til bolden med deres blanding af black metal, grindcore og hardcore. De har ifølge dem selv begået deres mørkeste og mest intenste udspil til dato med "Abalam", der udkom 11. januar. Drengene har et solidt livery og har turneret i forskellige lande som Cuba og Estland.

En dansk Frank Ocean? Karl William er dansksproget r&b med fortællinger fra nattelivet - og ikke mindst dagen derpå. Den rødhårede teenager har også gjort sig bemærket i år på både Vegas Udvalgte og Musik Aarhus Festival.

Danske Kill J (billedet) har gjort sig bemærket i det store udland, navnlig England. Den engelske avis The Guardian har omtalt duoen som yderst lovende på bagrund af blot en enkelt single. Kill J er leverandører af mørktonet, alternativ r&b. 

Sidst, men ikke mindst er der svensk indierock på programmet. Könsförrädare har i forvejen erobret rigeligt med hjerter i hjemlandet med en både skurrende og melodisk varm guitarrock. Kammeraterne fra Lulelå er ikke bange for at give sig i kast med emner som køn, normer og ret og vrang i vores politiske lammede hverdag. 

Indtil videre er The Awesome Welles (DK), Blaue Blume (DK), Communions (DK), Slöa Knivar (SE) og The Minds of 99 (DK) offentliggjort til Rising-scenen, mens Apollo vil blive gæstet af Bloksberg (NO), DNKL (SE), Franskild (SE), Iberia (SE), Nause (SE), Pandreas (NO) og Unkwon (DK). 

Festivalen har allerede offentliggjort Arctic Monkeys, The Black Dahlia Murder, Black Pus, Blood On A Feather, Bombus, Carcass, Corrections House, Cyral Hahn, Deerhunter, Fire! Orchestra, Future Of The Left, Haim, Hookworms, Hymns From Nineveh, Jambinai, Jenny Wilson, Julla Holter, Major Lazer, Mark Ernestur presents Jeri-Jeri, Merchandise, MØ, Nails, Psyched Up Janis, Rob Zombie, Systema Solar, Trentemøller, Earl Sweatshirt, A$AP Ferg, World's Fair, Interpol, Warpaint og Damon Albarn.

Roskilde Festival finder sted fra 29. juni til 6. juli. Billetter er i salg og findes via GAFFA Live.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA