x

Sufjan Stevens gæster København

Sufjan Stevens gæster København

Singer/songwriter Sufjan Stevens gæster København til efteråret. Det bliver Falconer Salen, der kommer til at danne rammerne for koncerten, der finder sted den 14. september. 

Sufjan Stevens' karriere er præget af ambitionen om at skabe perfekt komponerede og orkestrerede albums. Han påbegyndte i sin tid karrieren som guitarist i gruppen Marzuki, men gik hurtigt solo og debuterede i 2000 som 24-årig med "A Sun Came". Og så kom gennembruddet med to konceptuelle værker. Både "Michigan" fra 2003 og "Illinois" fra 2005 tog lyrisk afsæt i de to staters historie, men tegnede samtidig billedet af Stevens som komponist og arrangør. Han udtalte ambitiøst, at han ville skabe et konceptalbum for hver af USA's 50 stater, men trak dog i land igen og kaldte det for et pr-stunt. I stedet holdt han fem års pause for udgivelse af ordinære album.

Efter et julealbum i 2006 gjorde Stevens endelig comeback i 2010 med "The Age of Adz", der var hans mest elektronisk-orienterede udspil til dato. Og året efter gav han en koncert i Store Vega, der indkasserede seks stjerner fra GAFFAs anmelder, Peter Lykke Madsen.

Nu er der gået atter fem år, og Sufjan Stevens er aktuel med "Carrie & Lowell", der er inspireret af hans mors død i 2012. Det akustiske album står i kontrast til elektroniske "The Age of Adz", og minder i sin stil mere om Paul Simon eller Elliott Smith. Anmeldelserne har igen været overvældende, og blandt andre The Telegraph, The Guardian og Consequence of Sound har allerede uddelt topkarakterer. GAFFA gav fem stjerner under overskriften "Varmt og smertende intenst album fra Michigan-magikeren".

Senere på året drager han ud på en turné, der også bringer ham forbi København. Her vil han optræde for et siddende publikum i Falconer Salen på Frederiksberg, og i tråd med den nye plade bliver det formentlig i et mere nedstrippet og intimt setup end det hæsblæsende totalshow i Vega. Med andre ord endnu en side af Sufjan. 

Til koncerten vil der være nummererede siddepladser, og billetsalget er begrænset til 4 stk per person. Billetsalget begynder torsdag den 23. april kl. 10:00 via GAFFA Live

Support er franske Mina Tindle.

Se musikvideoen til "Should Have Known Better" fra det nye album:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA