Nyhed

GØR GULD-KONFETTIEN KLAR: Her er de første navne til P3 Guld

DR løfter sløret for de første musikalske indslag til årets prisshow

Siden 2001 har DR hyldet dansk musiks talenter ved prisuddelingsshowet P3 Guld, og nu er det igen blevet tid til at finde årets P3-Talent, P3-Lytterhit samt vinderen af P3-Prisen.

Showet i år er ekstra specielt, da det er første gang siden 2020, at P3 Guld sendes direkte på tv fra Koncertsalen i DR Koncerthuset. I dag har DR så offentliggjort navnene på tre af de artister, der kommer til at optræde på scenen, når P3 Guld løber af stablen den 20. oktober.  

Første navn er Pil, som sidste år udgav sit debutalbum Kom vi flyver, siger du – et album, der modtog fire stjerner af GAFFAs Ole Rosenstand Svidt med ordene ”en løfterig debut fra en talentfuld sanger og sangskriver.”


Andet navn er Guldimund, der de seneste år har gjort sig bemærket på den danske musikscene for sit kunstneriske og lyriske tekstunivers. Hans seneste album Jeg venter i lyset fik en varm modtagelse hos GAFFAs Esben Suurballe Christensen, som gav det fem stjerner.

I juni leverede Guldimund desuden en gylden stund, da han spillede en femstjernet koncert til dette års NorthSide Festival.

Tredje og sidste offentliggjorte navn er popsanger Saint Clara – tidligere blot Clara. Saint Clara fik sit store gennembrud i 2019, da hun som 17-årig udgav singlen ”Crazy”, som blev et regulært radiohit.


Hendes seneste album Off fra 2022 modtog fire stjerner af GAFFA og blev af anmelder Mikkel Clausen fremhævet som et album ”der rent faktisk forlanger og ikke blot håber på opmærksomheden fra modtageren.”   

Prisen for årets P3 Lytterhit gik sidste år til gruppen Blæst for deres nummer ”Juice”. Talentprisen gik til rapper Lamin, som for nyligt har annonceret en enkeltstående headliner-koncert i Royal Arena sammen med Artigeardit.

Det helt store samtaleemne til sidste års P3 Guld var dog P3 Pris-vinder Tobias Rahim, som måtte aflyse sin optræden og deltagelse i showet på grund af et angstanfald.   


Rahim skulle have optrådt med sit hit ”Når mænd græder.” I stedet trådte hans daværende korsanger Zaina Jouret Segujja til og leverede en stærk og sårbar optræden, der mindede os om, at alle – også populære musikere - kan have det svært.

OVERRASKELSE: Centralt medlem forlader Tobias Rahims band


 

ANNONCE