Nyhed

Shout Wellington Air Force-sanger går solo

Bastian Kallesøe udsender debutalbum under aliaset The New Spring

Vi dag skriver vi som bekendt 31. januar, og dermed er det teknisk set forår om en måned. Men allerede i dag er projektet The New Spring klar med sin debutsingle "The Glow". Det selvbetitlede debutalbum udkommer 28. marts.

Bag The New Spring står Bastian Kallesøe, kendt som sanger og guitarist i Shout Wellington Air Force, der sidste år debuterede med det anmelderroste album "Clean Sunset". Hvor denne gruppe står for eksperimenterende og alternativ rock, er The New Spring et mere singer-songwriter-orienteret projekt og, med distributøren Playground Music, "et nyt musikalsk favntag med kærligheden. Et forsøg på at tegne et musikalsk kort over kærlighedens paradoksale krop" og med inspiration fra blandt andre Leonard Cohen.
 
Om projektet udtaler Bastian Kallesøe:

"Jeg har igennem et par år gerne villet skrive kærlighedssange, hvor udgangspunktet ikke var bruddet, men begyndelsen eller springet. På en måde skal mit projekt ses som mit beskedne korrektiv til kærlighedssangen som genre. Få kærlighedssange får dig til at tænke på, hvad man skal give slip på for at træde ind i kærligheden. Det, jeg forsøger at omfavne, er kærligheden, som man oplever den igennem et helt liv, lige fra den første forelskelse til den sidste forelskelse. Mit projekt handler ikke om en bestemt forelskelse, men om det at være forelsket. Forelskelsen er indgangen til kærligheden og den dobbelthed af håb og afsavn, der ligger i den."


Bastian Kallesøe fortsætter, om singlen "The Glow":
 
"Sangen er det umiddelbart mest opstemte og dansable nummer på pladen. Men stadig melankolsk. Det var den allersidste sang, jeg skrev til pladen, og den blev skrevet om natten, mens alle mine venner sov omkring mig. Sangen var nødvendig at få med, den er koncentratet af selve processen, vi gik igennem. Sangen postulerer at være glad, men dens dobbelthed lader sig ikke skjule. Måske det også var derfor, jeg ikke sov hele den uge."
 
På "The New Spring" får Bastian Kallesøe hjælp af Søren Lilholt og Jesper Lidang fra The Rumour Said Fire på kor. Vennerne Nick Bruhn-Petersen og Christian Hagen Thomasen har lavet musikvideoen til "The Glow", som du kan se her.
 
"The New Spring" udkommer på vinyl, cd og som download den 28. marts på det unge selskab Tambourhinoceros (iceage, Thulebasen, Kirsten & Marie, Treefight For Sunlight, 4 Guys From The Future).

ANNONCE