Nyhed

Det er 40 år siden, Gasolin' gav deres sidste koncert

GAFFA.dk - alt om musik

I dag for præcis 40 år siden spillede Gasolin' deres sidste koncert. I dagens anledning genudgives Gas - Torben Billes og Jan Perssons fotobog fra 2006, der dokumenterer gassernes historie.

Den 21. august 1978 - for 40 år siden i dag - afrundede Gasolin' deres historiske karriere på scenen i Folkets Park i Malmö. Det var afslutningen på et stykke dansk musikhistorie med fire gadedrenge, der steg til tops som Danmarks absolut mest succesfulde rockband i 1970'erne.  

Der findes ingen i dansk rockmusik som Gasolin'. De var på én gang både Danmarks Rolling Stones og Beatles, og som der står i fotobogen Gas, kom Gasolin' til at give deres sidste koncert på samme måde som The Beatles - uden at annoncere afskeden. Mange anser stadig det show som værende deres bedste, og her på 40-årsdagen for bandets sidste koncert bliver Gas genudgivet hos forlaget Gyldendahl.


LÆS OGSÅ: Boganmeldelse: Torben Bille og Jan Persson - Gas

Gas dokumenterer de fire gassere, Kim Larsen, Franz Beckerlee, Wili Jønsson og Bjørn Uglebjerg - senere erstattet af Søren Berlev, og deres op- og nedture med Gasolin'. Som det fremgår i bogen indledte Gasolin' i 1982 Gorilla Galla - "den turne, der ikke måtte kaldes en Gasolin'-genforening, men ikke desto mindre var det, lidt i ånden fra Bob Dylans Rollings Thunder Revue". Bogens tekst er skrevet af musikjournalist Torben Bille med fotografier af Jan Persson, og blev oprindeligt trykt i 2006.

Genudgivelsen kommer i et mindre format frem for det store kaffebogsformat i den oprindelige udgave. Derudover er der tilføjet en indførsel i Gasolin's store diskografi, der dækker over syv studie-lp'er, to live-lp'er og en lang række opsamlingsalbums både med og uden Kim Larsen-sange. 


ANNONCE