x

VIDEO-PREMIERE: Dør Nr. 13 står vidt åben for syret solofest gone wrong


I fredags udgav det danske rockband Dør Nr. 13 førstesinglen ”Genfærd” fra deres kommende album. Nu er kvintetten klar med en tilhørende musikvideo, og du kan se den eksklusivt her hos os. 

”En undergangsplade, man kan danse til.” Sådan beskriver postpunk-pop-gutterne i Dør Nr. 13 deres andet album, Dør nr. 13, der udkommer til september.

Musikvideoen til “Genfærd” varsler da også om apokalyptisk ensomhed med sin kærlighedserklæring til spøgelserne af dem, vi har mistet:

– Vi havde oprindeligt en helt anden plan, der involverede mange flere mennesker og locations. Så vi blev pludselig nødt til at komme op med noget mere karantæne-kompatibelt. Altså, så få mennesker som muligt og kun én location, forklarer forsanger Lasse Storm om den nye musikvideo.

– Men det passer faktisk virkelig godt til sangen, der handler om ikke at kunne slippe fri af spøgelserne fra ens fortid. Så det blev en slags trippet solofest gone wrong i stedet. Isolationen blev på den måde et ekstra tema, der er med til at understrege ensomheden og savnet, som sangen er skrevet ud fra, tilføjer han.

LÆS OGSÅ: Dør Nr. 13: På motorvejen med et brændende hjerte

Dør nr. 13, der består af førstehåndsberetninger om dysfunktionel kærlighed fra et narkovædet parforhold, var planlagt som efterfølger, en side B til sidste års ep Side A. I stedet endte det med at blive et helt nyt album:

– Vi isolerede os selv i et sommerhus helt yderst på spidsen af Sjællands Odde. Jeg tager tit derop for at skrive. Mørket er massivt deroppe om natten. Det er så tæt, at det sitrer, og de eneste lyde er vinden, der hvæser om kap med spøgelserne i dit hoved. Pludselig stod det bare klart, at vi havde for meget materiale til kun at lave syv sange. Vi ville hellere lave et stort værk. Et monster af et album. Vi var mere interesserede i denne gang at skabe et helt univers, end bare at lire den ene tre minutters rockbanger af efter hinanden, fortæller Lasse Storm.

Ifølge bandet krydser adskillige genrer klinger på det kommende album: Fra poprock til EDM og shoegaze til autotunet emotrap til mørkerock og reggae til Lars H.U.G. på valium – alt sammen i en vekslen mellem det håndspillede og det programmerede, de fuldfede studieproduktioner og DIY-smadder.

LÆS OGSÅ: VIDEO: Dør Nr. 13 byder skyggesiderne indenfor med Rebecca Lou

Dør nr. 13 er produceret i samarbejde med Jens Benz, Rune Rask, Søren Christensen og Christian Ki Dall. Albummet bliver fulgt op af mini-webdokumentaren Dør Nr. 13 mod virkeligheden samt gruppens hidtil største Danmarksturné.

Bandet blev på voldsom vis grundlagt, efter Lasse Storm slog hovedet i et cykelstyrt og måtte syes med 37 sting. I et halvt år kunne han intet, men hans venner hjalp ham med at finde tilbage til livet ved at lave musik. Det resulterede i så stærkt et bånd mellem dem, at de var nødt til at danne et band.

Siden den spæde start i 2015 er Dør Nr. 13 hurtigt gået fra at være en del af undergrunden til at opnå opmærksomhed, blandt andet med radiohitsene ”E45” og ”Kollision” og som vinder af KarriereKanonen i 2016.

De udgav debutalbummet Verden i flammer i 2018, et album som blev varmt modtaget med fem stjerner og blev kaldt for et ”frihedssøgende adrenalinsus” af GAFFAs Esben Suurballe Christensen.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA