x

Ny Strokes-single navngivet

Ny Strokes-single navngivet

Den kommende single-udspil fra The Strokes kommer til at hedde "12:51", fortæller det hippe New York-bands guitarist Albert Hammond Jr. til engelske NME.

Nummeret er det første single-uddrag fra bandets andet album, der - som tidligere nævnt på GAFFA.dk - ligesom debuten er produceret af Gordon Raphael. Singlen udkommer den 6. oktober og efterfølges af det længe ventede nye Strokes-album, der endnu ikke har fået en titel, den 20. oktober.

Sangen havde oprindeligt arbejdstitlen "Supernova" og er én ud af blot 11 nye sange, som bandet har færdiggjort til deres kommende udspil.

Ifølge Hammond skyldes det relativt lave antal færdiggjorte numre en perfektionistisk tendens i arbejdsprocessen, hvor kun de sange, bandet følte virkelig for alvor var gode, kunne komme i betragning.

"Vi havde kun 11 sange", siger Hammond til NME. "Hvis vi i øvelokalet følte, at en sang ikke var lige så god som den foregående, droppede vi den. Det blev simpelthen ikke en sang. Vi er kræsne på den måde. På den måde ved vi, at de sange, vi tager med os i studiet, alle er gode nok, og så er det vores opgave at få dem til at fungere. Det er 11 perler, vi tog med i studiet".

The Strokes oplevede kolossal succes i 2001-02, i forbindelse med deres debutalbum "Is This It?", og kom til at stå i centrum for den nye bølge af garage-rockende bands, der også inkluderede The White Stripes, The Vines og svenske The Hives. På samme tid udgør gruppen også en ny New York City-art-punk-scene sammen med bandet Yeah Yeah Yeahs.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA