x

Engelske navne til Festugen

Engelske navne til Festugen

Sidste år lancerede Århus Festuge i samarbejde med VoxHall og GAFFA konceptet 2011, hvor man satte fokus på nye internationale navne, der forventes at få et gennembrud inden for de næste år. I år gentages successen under navnet 2012, og nu er de første to navne klar til programmet.

Det drejer sig om grupperne Mongrel og Micachu & The Shapes (billedet), der kommer med hver deres bud på moderne musik inspireret af storbyen. Bag navnet Mongrel finder man Jon "The Reverend" McClure og Joe Moskow fra Reverend And The Makers, Drew McConnell (Babyshambles), rapperen Lowkey, produceren Jagz Kooner samt Matt Helders fra Arctic Monkeys samt tidligere bassist i samme band, Andy Nicholson.

På debutalbummet "Better Than Heavy" blander de rock og dub med rap og grime primært med politiske tekster, og ender på den måde med at blive en mere rå udgave af Gorillaz.

Også Mica Levi har rødder i grime, hvilket kan høres på debutalbummet "Jewellery", som hun har udsendt under navnet Micachu & The Shapes. Her blander hun den engelske rapstil med skarpe melodier, elementer af punk og elektronisk musik og blander konventionelle instrumenter med uortodoks brug af en støvsuger og selvdesignede instrumenter.

Begge navne er som nævnt en del af 2012-programmet i Århus Festuge, og de øvrige navne vil blive offentliggjort løbende.

Mongrel og Micachu & The Shapes kan opleves 3. september på VoxHall i Århus. Billetter til de tre 2012-aftenerne koster 150 pr. aften. Partoutbillet sælges til kr. 325 pr. stk., og billetter kan købes på GAFFA Billet.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA