Rufus Wainwright hylder Leonard Cohen i ord og musik

Rufus Wainwright hylder Leonard Cohen i ord og musik

For præcis en uge siden gik den legendariske sanger og sangskriver Leonard Cohen bort i en alder af 82 år. I kølvandet på nyheden har den amerikansk-canadiske sanger og sangskriver Rufus Wainwright delt en musikhyldelst på sin officielle Facebook-side til ære for Cohen.

Det er ingen hemmelighed, at det afdøde musikikon har inspireret mange, herunder Rufus Wainwright, som også har en familiær forbindelse til Cohen. Cohens datter, Lorca Cohen, fødte nemlig i 2011 datteren Viva Katherine, som Rufus Wainwright, hans ægtemand Jörn Weisbrodt og moderen sammen opdrager.

Wainwright har tidligere udgivet et cover af Leonard Cohens "Hallelujah", som opnåede stor succes efter at være blevet brugt som soundtrack til "Shrek" i 2001. Hans nylige hyldest til Cohen består af en splinterny fortolkning af "Hallelujah", som Wainwright optrådte med den 10. november i Mesa, Arizona – dagen før nyheden om dødsfaldet blev offentliggjort.

Nummeret blev offentliggjort på Wainwrights officielle Facebook-side, hvor han også på poetisk vis beskriver, hvad Cohen betød for ham. Han slutter af med følgende:

"Jeg ville gerne have haft mere tid til at stille ham spørgsmål. Særligt nu i denne patetiske jolle, som flyder på et voldsomt hav, har vi alle brug for hjælp til at manøvrere et ødelagt ror igennem en række tyfoner. Men det er okay, det hele er i musikken. Farvel, Leonard. Vi har brug for dig deroppe i lige så høj grad, som vi havde brug for dig hernede."

Herunder kan du se den nye fortolkning af "Hallelujah":

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA