x

Kate Bush udgiver gammelt nyt

Kate Bush udgiver gammelt nyt

Kate Bush er ikke ligefrem kendt for at sprøjte pladerne ud. Hendes seneste album "Aerial" er fra 2005, og det udkom 12 år efter forgængeren "The Red Shoes".

Nu fortæller fansitet katebushnews.com imidlertid, at Kate Bush vil udgive et nyt album 16. maj. Albummet får titlen "Director's Cut", men – som titlen antyder – helt nyt bliver det ikke. Albummet vil nemlig bestå af en række nye versioner af sange fra Kate Bushs to album "The Sensual World" og "The Red Shoes" fra henholdsvis 1989 og 1993. Her har Kate Bush genindspillet en række nye spor til sangene, men samtidig bevaret en del af de oprindelige optagelser.

"Director's Cut" bliver udgivet på Kate Bushs eget, nystartede pladeselskab Fish People, men dog i samarbejde med EMI, der har udgivet alle hendes tidligere otte studiealbum. Ovenfor ses et udsnit af coveret.

Albummet bliver i april indvarslet af singlen "Deeper Understanding", oprindelig fra albummet "The Sensual World". Sangen omhandler en person, der tilbringer sit liv ved en computer for at bekæmpe sin ensomhed, hvilket må siges at være mindst lige så relevant i dag som i 1989.

"Director's Cut" udkommer både som cd, på dobbelt vinyl og som download samt i en deluxe-cd-boks med remasterede udgaver af originalalbummene "The Sensual World" og "The Red Shoes".

Samtidig fortæller katebushnews.com, at Kate Bush for tiden også arbejder på helt nyt materiale, men hvornår det ser dagens lys, melder historien ikke noget om.

Kate Bush debuterede i 1978 som 19-årig med singlen "Wuthering Heights" og albummet "The Kick Inside", der begge straks blev kæmpehits. Siden har hun udgivet en stribe anmelderroste og velsælgende plader, blandt andet "Hounds Of Love" fra 1985 med storhittet "Running Up That Hill". I de senere år er der imidlertid blevet længere og længere mellem hendes pladeudgivelser, ligesom Kate Bush bortset fra en enkelt gæsteoptræden hos Dave Gilmour i 2002 ikke har performet live siden 1980'erne. Hun har kun en enkelt gang, tilbage i 1979, været på en egentlig turné.

Se også det store Kate Bush-opslag i GAFFA Pedia.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA