x

Musik- og litteraturfestival løber igen af stablen i Aarhus

Musik- og litteraturfestival løber igen af stablen i Aarhus

Lyd+Litteratur afholdes den 4 og 5. oktober på Godsbanen

Den kommende weeknend vil aarhusianere fredag og lørdag kunne opleve et unikt sammenspil mellem musik, kunst og lyd, når Lyd+Litteratur 2019 slår teltpælene i jorden på spillestedet Radar. Festivalen blev grundlagt i 2002 og er efter eget udsagn et kunstarrangement med det eksperimenterende i fokus. Todagesfestivalen arrangeres i fællesskab af 365TEKSTER, Geiger Records og så altså Radar. Her danner Radar og Godsbanen rammer for den gennemgående tematiske sfære, festivalen kalder "soniske postkort fra sindets ensomme industrikvarterer". 

På programmet fremgår flere markante profiler fra kunstverdenen, og så byder festivalen blandt andet på hele tre verdenspremierer i form af nye værker fra henholdsvis William Kudahl, Silja Henderson og Excelsior samt Peter-Clement Woetmann og Jaleh Negari, mens tidligere dramatiker ved Aarhus Teater Peter Clement-Woetmann optræder begge dage "med to forskellige musikere for at undersøge, hvordan den samme forfatter udfolder sin litteratur i forskellige musikalske udtryk". 

Ud over hovedarrangementet i weekenden afholdes der i dag den 1. oktober et specielt optaktsforedrag ved forfatter og digter Asger Schnack ved Vogn 1 på Godsbanen. Desuden vil Schweppenhäuser/Thomsen & Morten Søndergaards lydværk SPEOS udstilles som et gennemgående element i weekend-arrangementet.

LÆS OGSÅ: Plastisk popproduktion med lyrisk snilde

Festival-ledere og talsmænd Roberto Skovmose Christensen og Kasper Marius Nørmark udtaler:

– Eftersom den danske lyd- og litteraturscene lige nu kan fremvise så mange samarbejder af kunstnerisk høj kvalitet, har vi i år valgt at lade danske navne profilere festivalen. Sidste år arbejdede vi kønspolitisk ved udelukkende at præsentere kvinder, og i år er vi tilbage med en festival, der præsenterer både mænd og kvinder i ligelig fordeling. Som altid med fokus på det grænsesøgende og eksperimenterende og den kunstneriske kvalitet – blandt andet med en række nye konstellationer på tværs af tekst og lyd.

En fredags- eller lørdagsbilet koster 100,-, mens en billet til begge dage koster 150 kroner.

Forsalget er i gang, og du kan erhverve dig billetter via linket her, hvor du også modtager en gratis festivalplakat, hvis du bestiller. 

Det fulde program til Lyd+Litteratur 2019 ser således ud:

TIRSDAG DEN 1. OKTOBER:
19.00 Optaktsforedrag ved Asger Schnack ved Vogn 1 på Godsbanen

FREDAG DEN 4. OKTOBER:
20.30 Peter-Clement Woetmann & Mikkel Almholt
21.30 Silja Henderson & Excelsior
22.30 Hansn & Hoier 
23.30 INTET ALTID
+ Forfatter-dj Puk Qvortrup

LØRDAG DEN 5. OKTOBER:
20.30 William Kudahl
21.30 Lise Westzynthius (billedet) & Bjørn Rasmussen
22.30 Peter-Clement Woetmann & Jaleh Negari
23.30 Katrine Stochholm & Det Vilde Band
+ Forfatter-dj Louise Juhl Dalsgaard

Varm op med "Édouard Levé" fra INTET ALTID.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA